Pionirski koraci ženskog ragbija u Srbiji, Partizan lider (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Nov.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pionirski koraci ženskog ragbija u Srbiji, Partizan lider (FOTO)

Ragbi je vrlo popularan sport u Velikoj Britaniji, na australijskom kontinentu, ali i u Zapadnoj Evropi.
(FOTO: split.com.hr)
U Srbiji nije, uprkos tome što je ragbi liga u bivšoj Jugoslaviji bila izuzetno interesantna. Posebno je u zapećku ženski ragbi, a Partizan je u tom pogledu pionir u našoj zemlji.
U godini jubileja i proslave 60 godina postojanja, RK Partizan može sa ponosom da se pohvali velikim brojem igrača u svim kategorijama takmičenja, a trenutno su u toku promocije ženskog ragbija u tom klubu.
Crno–beli vrše upis novih devojaka, s obzirom da u klubu za sada ima svega nekoliko devojaka, pošto je ženska sekcija u Partizanu osnovana tek pre par meseci.
Devojke iz seniorskog tima rade i na prikupljanju mlađih selekcija, a besplatan upis se vrši tokom cele godine.
Na žalost, u Srbiji još uvek ne postoji liga tako da su takmičenja na idu ragbistkinje Partizana internacionalnog karaktera.
Crno–bele devojke treniraju na stadionu JNA (na pomoćnom terenu) tri puta nedeljeno – ponedeljkom, sredom i petkom od 20 sati.
Ragbi mogu da treniraju sve devojčice i devojke bez obzira na uzrast i građu, samo je bitno da imaju volju, želju i da igraju srcem.
Sve zainteresovane devojke mogu se javiti putem mejla: office@partizan-rugby.com, na telefon +381 61 303 2682, Fejsbuk stranice: www.facebook.com/ZenskiRagbiKlubPartizan ili doći direktno na stadion u terminu treninga.
Treba napomenuti da je Ragbi 7 (zvaničan naziv) ponovo postao olimpijski sport. Poslednji put ragbi se igrao na olimpijskim igrama 1924. godine i sada će se ponovo igrati 2016. u Rio de Žaneiru.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

EKS JU tabela: Dinamo pa Partizan, Zvezda šesta

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Nov.2013

Liga stare Jugoslavije je u svom zenitu sigurno bila među pet najjačih u Evropi. U godinama pre raspada SFRJ klubovi velike četvorke igrali su sjajno i u evropskim kupovima, ali ne važi to samo za Crvenu zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk.. (FOTO: N. Negovanović). Blistave momente imali su još neke...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.