EKS JU tabela: Dinamo pa Partizan, Zvezda šesta

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Nov.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKS JU tabela: Dinamo pa Partizan, Zvezda šesta

Liga stare Jugoslavije je u svom zenitu sigurno bila među pet najjačih u Evropi. U godinama pre raspada SFRJ klubovi velike četvorke igrali su sjajno i u evropskim kupovima, ali ne važi to samo za Crvenu zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk.
(FOTO: N. Negovanović)
Blistave momente imali su još neke ekipe sa naših prostora. Sada su nacionalna takmičenja u zemljama bivše Jugoslavije izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << slabog kvaliteta, što se naravno i reflektuje na rezultate na međunarodnoj sceni.
Teško je naći kriterijum po kojem bismo sada mogli da rangiramo klubove u bivšoj Jugoslaviji. Mi smo ipak pokušali, po onom najprostijem, broju osvojenih bodova u dosadašnjem delu šampionata u svakoj od zemalja bivše Jugoslavije.
S obzirom da nije jednak broj mečeva odigran u svim nacionalnim eks JU prvenstvima odlučili smo se za broj osvojenih bodova po meču.
Prvi na ovoj improvizovanoj tabeli je zagrebački Dinamo sa 2,25 bodova po meču, sledi trenutni lider Jelen Super lige Partizan sa 2,08 bodova. Sutjeska je jedini klub iz Crne Gore za koji je bilo mesta na ovoj tabeli, Nikšićani su na visokoj trećoj poziciji, sa nešto lošijim prosekom od crno-belih – 2,07.
Slede splitski Hajduk i najbolji tim Slovenije, Maribor, koji imaju identičan prosek, 2,06 osvojenih bodova po meču. Crvena zvezda je šesta, nekadašnji šampion Evrope i sveta osvojio je tačno dva od moguća tri boda po meču.
U TOP 10 mesta je još bilo za Željezničar, Rijeku, Borac iz Banjaluke i Koper
Tabela po proseku osvojenih bodova po meču:
1. Dinamo (Zagreb) 2,25
2. Partizan 2,08
3. Sutjeska 2,07
4. Hajduk (Split) 2,06
4. Maribor 2,06
6. Crvena zvezda 2
7. Željezničar 1,94
8. Rijeka 1,93
9. Borac (Banjaluka) 1,89
10. Koper 1,83
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.