Oni ne mogu drugačije - Liverpul posle ludačke penal serije u finalu Liga kupa!

Izvor: Sportske.net, 27.Jan.2016, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni ne mogu drugačije - Liverpul posle ludačke penal serije u finalu Liga kupa!

Liverpul je prvi finalista Liga kupa nakon što je večeras na Enfildu posle penala eliminisao Stouk.

Liverpul nije uspeo da sačuva prednost od 0:1 iz prvog duela, a Stouk je to neutralisao golom iz ofsajda. Posle 90 i 120 minuta nije bilo promene, pa su odlučivali penali u kojima je blistao Minjole sa dve odbrane.

Jirgen Klop je očekivano izveo drugačiji sastav nego na prošlom meču u Premijer ligi, pošto su mesto u startnih 11 zauzeli Flanagan i Lalana umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Klajna i Ajba.

Domaći nisu imali mnogo prilika u prvih 45 minuta, a u finišu prvog poluvremena, gosti su šokirali Liverpul. Arnautović je postigao pogodak na asistenciju Bojana Krkića, ali nakon očiglednog ofsajda.

Napadač Stouka bio je za pola metra iza odbrane Liverpula i nije mu bilo teško da iz neposredne blizine savlada Minjolea.

Jirgen Klop je u nastavku odlučio da krene ofanzivnije, Benteke je u 58. minutu zamenio Hendersona, ali ni to nije pomoglo domaćima.

Stouk je imao više od igre, Liverpul je imao samo jednu dobru priliku preko Firmina, ali posle 90 nesadržajnih minuta, otišlo se u produžetke.

Gosti su bili bolji rival i u dodatnih 30 minuta. Van Hinkel je pogodio stativu, potom je još jedan njegov dobar pokušaj zaustavio Minjole.

Na drugoj strani, priliku je imao Ajb, ali je šutirao preko gola, pa su pobednika odlučivali penali.

Penal serija:

Za Stouk je prvo pogodio Volter,  za Liverpul daje Lalana, u drugoj seriji Minjole čita Krauča, ali i Čan pogađa stativu.

U trećoj seriji Vilan je siguran za Stouk, a Benteke za domaće.

Afelaj je uz mnogo sreće pogodio, umalo da odbrani Minjole, a Firmino rutinski pogađa za 3:3. U petoj seriji Šaćiri bez greške, kao i Milner na drugoj strani.

U šestoj seriji, Van Hinkel siguran za Stouk, a Lukas Leiva za Liverpul. U sedmoj seriji, Minjole je odbranio Marku Munijesi, a odlučujući penal za Liverpul pogodio je Alen za veliku pobedu Liverpula.


U drugom polufinalu u sredu od 20:45 sastaju se Mančester siti i Everton, koji brani prednost od 2:1 sa svog Gudisona.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Minjole heroj, Liverpul u finalu Liga kupa

Izvor: B92, 27.Jan.2016

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Liga kupa pobedom nad Stoukom posle boljeg izvođenja jedanaesteraca...Heroj ‘Crvenih’ bio je često puta osporavani golman Simon Minjole koji je u penal seriji odbranio dva udarca protivničkih igrača...Prethodno je Marko Arnautović iz ofsajda postigao...

Nastavak na B92...

Učenik nadmašio učitelja - Ovako Škrtel proslavlja pobedu (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Jan.2016

Slovački reprezentativac 'eksplodirao' nakon plasmana njegovog kluba u finale Liga kupa...'Redsi' su se nakon 'ludačke' penal serije, preko Stouka, plasiraliu finale Liga kupa...Svi smo još pod uticajem meča između Liverpula i Noriča, gde je klub sa 'Enfilda' u završnici za infarkt izvojevao pobedu...Jirgen...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.