Loš start u Sofiji, odbojkaši Srbije lako poraženi od Bugarske

Izvor: Blic, 09.Maj.2012, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loš start u Sofiji, odbojkaši Srbije lako poraženi od Bugarske

Odbojkaška reprezentacija Srbije neuspehom je započela kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Aktuelni šampioni Evrope lako su poraženi od domaćina turnira Bugarske rezultatom 3:0 u setovima - 25:22, 25:16, 25:23.

Izostanak Ivana Miljkovića, koji se nedavno povukao iz reprezentacije, značajno se osetio u ekipi Srbije.

Srbija je bila ravnopravan protivnik Bugarima samo do prvog tehničkog tajmauta (8:7) posle kojeg je prednost domaćina rasla sve do maksimalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 23:15. Servisima Mihajla Mitića "orlovi" su se približili na 23:20, ali nisu smogli snage za potpuni preokret - 25:22.

Serija na startu drugog seta koja je domaćinu turnira donela 5:1, pa 8:3, praktično je odmah na početku odlučila pobednika drugog seta jer su demoralisani reprezentativci Srbije lako posustali i svu snagu ostavili za treći set - 25:16.

Izabranici Igora Kolakovića prikazali su bolju igru na startu treće deonice, poveli sa 6:3, ali polako su i Bugari pojačavali ritam, što im je uz malu pomoć sudija, donelo preokret na 8:6.

Pokušavali su Srbi da stignu barem do počasnog seta, ali domaćin je bio neumoljiv, što im je na kraju bilo dovoljno za maksimalnu pobedu - 25:23.

"Orlovima" je postalo jasno da posle ovog poraza nemaju pravo na kiks jer će u preostala dva susreta morati da pobede Španiju i Sloveniju kako bi prošli u dalju fazu.

Povezane vesti: Kolaković: Bugari su favoriti, ali pobeđivali smo i bolje
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Loš start ''Orlova'' u Sofiji

Izvor: Sportske.net, 09.Maj.2012

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je večeras poražena u svom prvom nastupu na kvalifikacionom turniru u Sofiji. Bolji od ''Orlova'' bili su odbojkaši Bugarske, inače prvi favoriti za plasman na Olimpijske igre.

Nastavak na Sportske.net...

Šansa za popravni

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 13:32

Odbojkaška reprezentacija Srbije u 17.30 igra protiv Španije meč drugog kola Grupe A turnira Kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu. Utakmicu možete pratiti u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a...Ovo je prilika da naši odbojkaši u drugom meču na turniru poprave loš...

Nastavak na RTS...

OI (kvalifikacije): Finska i dalje na nuli

Izvor: Sportal.rs, 10.Maj.2012

Reprezentacija Finske doživela je i treći uzastopni poraz u "grupi 2" kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Londonu. Od izabranika selektora Kastelanija ovoga puta bolji je bio nacionalni tim Slovačke, koji je posle 103 minuta igre rešio meč u svoju korist rezultatom 3:1 (25:20,...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.