Klipersi počistili Lejkerse

Izvor: B92, 08.Apr.2013, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klipersi 'počistili' Lejkerse

Los Anđeles Klipersi uspeli su prvi put u svojoj istoriji da dobiju seriju protiv Los Anđeles Lejkersa u regularnom delu sezone.

Klipersi su dobili i četvrti međusobni duel protiv 'cimera' iz "Stejpls centra", ovaj put bilo je 109:95, čime su 'počistili' rivala u seriji.

Briljirao je tandem Kris Pol-Blejk Grifin, obojica su postigli po 24 poena, Pol (10/18 iz igre) je imao 12 asistencija, 5 skokova i 3 ukradene lopte, dok je Grifin (8/18) imao 12 skokova i 5 asistencija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Odličan je bio i Džamal Kroford sa 20 poena, 14 je ubacio Karon Batler, a DeAndre Džordan imao 13 skokova.

Lejkersi su 36. porazom zakomplikovali svoju poziciju u borbi za plasman u plej-of, jer imaju identičan skor kao Juta Džez, ali su slabiji u međusobnim duelima (2-1 za Jutu).

Kobi Brajant i Dvajt Hauard postigli su po 25 poena, s tim što je Kobi (6/19) imao još 10 asistencija i 7 skokova, dok je Hauard (8/14) imao samo 3 skoka uz isto toliko blokada.

Odličan je bio Pau Gasol sa 12 poena (6/11), 13 skokova i 8 asistencija, dok je 11 poena dodao Erl Klark.

Lejkerse do kraja sezone ne očekuje nimalo lak raspored, posle meča sa Nju Orleansom, gostuju Portlandu, a potom čekaju Golden Stejt, San Antonio i Hjuston.

Olakšavajuća stvar za "jezeraše" je što četiri od tih pet duela igraju u Stejpls centru, dok sa druge strane Jutu ne očekuje ništa lakši zadatak, i to uglavnom na gostovanjima.

Džezeri prvo igraju kod Golden Stejta, potom dočekuju Oklahoma Siti, onda igraju kod kuće pa na strani sa Minesotom, da bi sezonu završili u Memfisu.

U prvom meču i prvom derbiju večeri Njujork Niksi su predvođeni Karmelom Entonijem savladali Oklahoma Siti Tander.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Klipersi "počistili" Lejkerse! (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 08.Apr.2013

Prvi put u istoriji franšize Klipersi su pobedili gradskog rivala, slavne Lejkerse, u svim mečevima u regulranom delu sezone! Tim koji je prethodnih decenija bio u debeloj senci trofejnih komšija, i četvrti put savladao je ekipu Majka D’Antonija, rezultatom 109:95 i osigurao lidersku poziciju u...

Nastavak na Sportal.rs...

NBA: Klipersi lako sa Lejkersima

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Apr.2013

Los Anđeles Klipersi uspjeli su prvi put u svojoj istoriji da dobiju seriju protiv Los Anđeles Lejkersa u regularnom dijelu sezone. Klipersi su dobili i četvrti međusobni duel protiv 'cimera' iz "Stejpls centra", ovaj put bilo je 109:95, čime su 'počistili' rivala u seriji. Briljirao je tandem...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.