Ponedeljak, 08.04.2013.

00:15

Klipersi 'počistili' Lejkerse

Los Anđeles Klipersi uspeli su prvi put u svojoj istoriji da dobiju seriju protiv Los Anđeles Lejkersa u regularnom delu sezone.

Izvor: AK

Default images

Klipersi su dobili i četvrti međusobni duel protiv 'cimera' iz "Stejpls centra", ovaj put bilo je 109:95, čime su 'počistili' rivala u seriji.

Briljirao je tandem Kris Pol-Blejk Grifin, obojica su postigli po 24 poena, Pol (10/18 iz igre) je imao 12 asistencija, 5 skokova i 3 ukradene lopte, dok je Grifin (8/18) imao 12 skokova i 5 asistencija.

Odličan je bio i Džamal Kroford sa 20 poena, 14 je ubacio Karon Batler, a DeAndre Džordan imao 13 skokova.

Lejkersi su 36. porazom zakomplikovali svoju poziciju u borbi za plasman u plej-of, jer imaju pobedu manje od Jute Džez, a i slabiji su u međusobnim duelima (2-1 za Jutu).

Kobi Brajant i Dvajt Hauard postigli su po 25 poena, s tim što je Kobi (6/19) imao još 10 asistencija i 7 skokova, dok je Hauard (8/14) imao samo 3 skoka uz isto toliko blokada.
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Odličan je bio Pau Gasol sa 12 poena (6/11), 13 skokova i 8 asistencija, dok je 11 poena dodao Erl Klark.

Lejkerse do kraja sezone ne očekuje nimalo lak raspored, posle meča sa Nju Orleansom, gostuju Portlandu, a potom čekaju Golden Stejt, San Antonio i Hjuston.

Olakšavajuća stvar za "jezeraše" je što četiri od tih pet duela igraju u Stejpls centru, dok sa druge strane Jutu ne očekuje ništa lakši zadatak, i to uglavnom na gostovanjima.

Džezeri prvo igraju kod Golden Stejta, potom dočekuju Oklahoma Siti, onda igraju kod kuće pa na strani sa Minesotom, da bi sezonu završili u Memfisu.



U prvom meču i prvom derbiju večeri Njujork Niksi su predvođeni Karmelom Entonijem savladali Oklahoma Siti Tander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

22 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: