Ponedeljak, 08.04.2013.

00:15

Klipersi 'počistili' Lejkerse

Los Anđeles Klipersi uspeli su prvi put u svojoj istoriji da dobiju seriju protiv Los Anđeles Lejkersa u regularnom delu sezone.

Izvor: AK

Default images

Klipersi su dobili i četvrti međusobni duel protiv 'cimera' iz "Stejpls centra", ovaj put bilo je 109:95, čime su 'počistili' rivala u seriji.

Briljirao je tandem Kris Pol-Blejk Grifin, obojica su postigli po 24 poena, Pol (10/18 iz igre) je imao 12 asistencija, 5 skokova i 3 ukradene lopte, dok je Grifin (8/18) imao 12 skokova i 5 asistencija.

Odličan je bio i Džamal Kroford sa 20 poena, 14 je ubacio Karon Batler, a DeAndre Džordan imao 13 skokova.

Lejkersi su 36. porazom zakomplikovali svoju poziciju u borbi za plasman u plej-of, jer imaju pobedu manje od Jute Džez, a i slabiji su u međusobnim duelima (2-1 za Jutu).

Kobi Brajant i Dvajt Hauard postigli su po 25 poena, s tim što je Kobi (6/19) imao još 10 asistencija i 7 skokova, dok je Hauard (8/14) imao samo 3 skoka uz isto toliko blokada.
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Odličan je bio Pau Gasol sa 12 poena (6/11), 13 skokova i 8 asistencija, dok je 11 poena dodao Erl Klark.

Lejkerse do kraja sezone ne očekuje nimalo lak raspored, posle meča sa Nju Orleansom, gostuju Portlandu, a potom čekaju Golden Stejt, San Antonio i Hjuston.

Olakšavajuća stvar za "jezeraše" je što četiri od tih pet duela igraju u Stejpls centru, dok sa druge strane Jutu ne očekuje ništa lakši zadatak, i to uglavnom na gostovanjima.

Džezeri prvo igraju kod Golden Stejta, potom dočekuju Oklahoma Siti, onda igraju kod kuće pa na strani sa Minesotom, da bi sezonu završili u Memfisu.



U prvom meču i prvom derbiju večeri Njujork Niksi su predvođeni Karmelom Entonijem savladali Oklahoma Siti Tander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: