Kakav posao španskog i hrvatskog kluba: Možda će Katai sad na pozajmicu u HNL!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Maj.2017, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav posao španskog i hrvatskog kluba: Možda će Katai sad na pozajmicu u HNL!

Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

U Hrvatskoj su sa oduševljenjem dočekali vest iz Španije.

Fudbalski klub Alaves potvrdio je da će sklopiti saradnju sa drugoligešem Rudešom, koji bi najverovatnije trebalo da igra u prvoj HNL naredne sezone.

Zapravo, Rudeš će biti neka vrsta filijale Alavesa, jer dogovor uključuje i pravo kluba iz Vitorije da prvi kupuje i potpisuje igrače.

Zagrebački klub postaje strateški partner u sportskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << komercijalnom, finansijskom i organizacijskom smislu u narednih deset godina, s opcijom produženja saradnje nakon isteka tog perioda, prenosi "Index.hr".

"Baskonia-Alavés Group", vlasnik Deportivo Alavesa, podeliće iskustvo s "balkanskom ekipom", pomoći će Rudešu za razvoj marketinga, komunikacije, prodaju ulaznica i druge grane, kao i sportski segment kako bi otkrivali i razvijali mlade igrače", stoji u saopštenju španskog kluba.

Klub iz Vitorije se posle deset godina vratio u Primeru, a prepoznatljiv je po antologijskom finalu Kupa UEFA 2001. kada je poražen od Liverpula 5:4, posle produžetaka na Vestfalenu.

Alaves, za koji nastupa bivši igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai, ove sezone zauzima desetu poziciju, a očekuje ga finale Kupa kralja sa Barselonom.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Vesti iz Minhena - Bajern prodaje defanzivca, a pojačava se u Parizu!

Izvor: Sportske.net, 12.Maj.2017

''Bavarci'' započeli letnje radove...Fudbalski klub Bajern Minhen potvrdio je danas da će Holger Badštuber napustiti Alijanc arenu na kraju sezone...Badštuber je čitavu svoju karijeru proveo u Minhenu, dok zimus nije prešao na pozajmicu u Šalke...Ipak, klub iz Gelzenkirhena neće produžiti saradnju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.