Jankovićeva na Hantuhovu, Ivanovićeva protiv Cibulkove

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Apr.2011, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva na Hantuhovu, Ivanovićeva protiv Cibulkove

Prvog dana takmičenja (subota) očekuju se dueli Hantuhova – Janković i Cibulkova – Ivanović, jedino redosled još nije poznat

Veliko interesovanje Slovaka izazvala je konferencija za medije Fed kup tima Srbije u Bratislavi. Mnogo pitanja, pre svega za Jelenu Janković i Anu Ivanović, jer su se njih dve poslednje priključile timu.
Naša reprezentacija je prema rejtingu na svetskoj listi favorit, a to su priznali i domaćini.  
Međutim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << selektor Dejan Vraneš ne misli tako, jer Slovaci vode sa 2:0 u međusobnim mečevima.
- Mislim da je veoma otvoren meč i ne želim da dajem prognoze. Videćemo šta će biti za vikend – bio je jedini odgovor Vraneša.
A, onda je počelo unakrsno ispitivanje za Jankovićevu i Ivanovićevu. Obe su se složile da će biti težak meč, da se sve teniserke jako dobro poznaju i da će atmosfera biti na strani domaćina.
- Poznajemo slovački tim jako dobro jer smo i Ana i ja odigrale mnogo mečeva sa njima – istakla je Jelena i dodala. - Znamo njihovu igru kao što i oni znaju našu. Nema tajni, želimo da se koncentrišemo na ono što znamo i odigramo najbolje što možemo. Atmosfera timu je pozitivna i kada igraš za zemlju uvek moraš da daš maksimum. Važno je da igramo sa najjačim sastavom i sa mladim teniserkama imamo dobar tim. Neće biti lako na njihovom terenu, ali moramo da se borimo jako.

Ivanovićevoj je ovo prvi reprezentativni meč sa Slovakinjama.
- Kao što je rekla Jelena, igrale smo puno puta u singlu protiv Danijele i Dominike ali je Fed kup drugačiji i ima puno faktora koji utiču na meč. Mislim da treba izvući iskustva iz singla i preneti na ovaj duel, a atmosfera je ono što čini meč specijalnim. Mi smo u punoj snazi i sastavu i očekujem veoma uspešan vikend.
Nije lako uvek biti maksimalno motivisan i spreman za ovo takmičenje,  jer  je godina kalendarski veoma zahtevna.
- Fed kup nedelja je teška jer imamo puno turnira širom sveta i i nemamo optimalan period pripreme – objasnila je Ana. – Uvek se trudimo da damo maksimum i pobedimo i to je jedino što možemo tražiti od sebe. Na kraju dana to se jedino meri.
 Ana o Novaku: Da mi otkrije tajnu
Puno komplimenata izrekla je Ivanovićeva na račun velikih uspeha Novaka Đokovića sa kojim se druži od malena.
- Lepo je videti ga kako igra ovih meseci jer ga znam odavno... On je trenutno najbolji igrač sveta, ima puno samopouzdanja, igra sjajno i možda bih mogla da ga pitam da mi otkrije tajnu kako je to uspeo – smejala se i pričala Ana. – Nadam se da će nastaviti ovako i postati zvanično najbolji teniser sveta.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fed kup: Jelena nije prijavljena za singl, već Ana i Bojana!

Izvor: Blic, 15.Apr.2011, 13:55

Duel ženskih teniskih reprezentacija Slovačke i Srbije za plasman u elitnu, Svetsku grupu Fed kupa, otvoriće u subotu od 14 časova, pomalo iznenađujuće, Bojana Jovanovski. Ona će igrati protiv Dominike Cibulkove, potom sledi meč Ane Ivanović i Danijele Hantuhove, dok je Jelena Janković prijavljena...

Nastavak na Blic...

Nije bilo lako izostaviti Jelenu

Izvor: Beta, 15.Apr.2011

BRATISLAVA, 15. aprila 2011. (Beta) - Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je u petak da je zadovoljan žrebom, kao i da mu nije bilo lako da ne uvrsti Jelenu Janković za singl u duelu sa Slovačkom..."Zadovoljan sam žrebom. Znam da je mnoge iznenadilo to što Jelena neće...

Nastavak na Beta...

Jelena Janković protiv Slovačke igra samo u dublu

Izvor: Studio B, 15.Apr.2011

Najbolje rangirana teniserka iz Srbije Jelena Janković prijavljena je samo za dubl meč u duelu Fed kupa između reprezentacija Srbije i Slovačke, koji se igra u Bratislavi. ..Za mečeve u singlu selektor Dejan Vraneš odlučio se za Anu Ivanović i Bojanu Jovanovski. One će sutra od 14.00 igrati...

Nastavak na Studio B...

Vraneš: Teška odluka da izostavim Jelenu!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2011

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da je zadovoljan žrebom, kao i da mu nije bilo lako da ne uvrsti Jelenu Janković za singl meč u duelu sa Slovačkom..."Zadovoljan sam žrebom. Znam da je mnoge iznenadilo to što Jelena neće igrati. Nije bilo lako doneti tu odluku,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vraneš: Nije bilo lako izostaviti Jelenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2011

BRATISLAVA -..Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da je zadovoljan žrebom, kao i da mu nije bilo lako da ne uvrsti Jelenu Janković za singl u duelu sa Slovačkom..."Zadovoljan sam žrebom. Znam da je mnoge iznenadilo to što Jelena neće igrati. Nije bilo lako doneti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.