FIBA vidi Orlove na postolju!

Izvor: Sportske.net, 20.Avg.2015, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA vidi "Orlove" na postolju!

Prema procenama svetske košarkaške organizacije, reprezentacija Srbije slovi za jednog od najozbiljnijih favorita za pobednika predstojećeg Evrobasketa.

Na zvaničnom sajtu FIBA juče se pojavila lista sačinjena na osnovu procene trenutne snage učesnika Evropskog prvenstva na kojoj je Srbija smeštena na drugo mesto.

Zbog ubedljivih pobeda na 'Trofeju Beograda' nad Kinom i Rusijom, kao i zbog trijumfa u sparingu sa Francuskom, 'Orlovi' su svrgli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 'Galske petlove' sa druge pozicije na ovoj listi, tačnije došlo je do rokade.

Prvi favorit za zlato je Španija, iako će na Evrobasketu igrati bez Huana Karlosa Navara, Marka Gasola, Hosea Kalderona, Rikija Rubija, Serža Ibake, dok je Aleks Abrines pod zankom pitanja.

Pored pomenute tri reprezentacije, FIBA prema trenutnim parametrima vidi Litvaniju u polufinalu, mada će se to sigurno uskoro promeniti ako se uzme u obzir današnji ubeljiv poraz od Hrvatske u sred Kaunasa.

Zanimljivo u Top 8 su čak pet ekipa iz naše grupe B, sve osim Islanda, što dovoljno govori o njenoj snazi, ali teoretski je nemoguće da se sve nađu u četvrtfinalu.

S obzirom na igrački kadar kojim raspolaže, najslabije je koritana Grčka, tek na 13. mestu, što je verovatno poslednica poraza od Belgije na pripremama.

Kompletnu listu pogledajte OVDE.

Naša redakcija će vam svoje prognoze u vezi sa plasmanom na Evrobasketu predočiti kada budu bili poznati sastavi svih učesnika. Sada možemo samo da otkrijemo da verujemo u selektora 'Đorđevića' i njegove pulene, ali da nam situacija na centarskim pozicijama (na petici) ne dozvoljava da budemo optimisti bar kada je reč o direktnom plasmanu na Olimpijske igre koji će obezbediti samo finalisti...
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skariolo ne može da računa ni na Abrinesa!

Izvor: Sportske.net, 20.Avg.2015

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo neće moći da računa na veliki broj sjajnih igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo, a odsustvo je u četvrtak potvrdio i Aleks Abrines...Košarkaška reprezentacija Španije spada u red favorita za osvajanje Evropskog prvenstva ali se...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.