Nadal u čudu: Ljudi, da li je moguće?

Izvor: Mondo, 27.Maj.2016, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal u čudu: Ljudi, da li je moguće?

Španski teniser ne može da poveruje da neke njegove kolege ne žele da učestvuju na Olimpijskim igrama

Foto: (AP Photo/Mark J. Terrill)

Rafael Nadal ne razume odluku nekih svojih kolega tenisera da ne nastupaju na Olimpijskim igrama. On nije krio da je to za njega veliko iznenađenje.

"Olimpijske igre su najvažniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << događaj u svetu sporta. Ako ne želiš da budeš na najvećoj svetskoj sportskoj smotri, onda je stvarno teško shvatiti šta ti je motivacija za ostale stvari?", zapitao se Nadal u Parizu, gde je ubedljivo i lako stigao do trećeg kola Rolan Garosa.

Američki teniser Džon Izner naveo je kao razlog neodlaska u Rio de Žaneiro u avgustu to što se na Olimpijskim igrama ne dobijaju poeni, a od nastupa su odustali i Austraijanac Dominik Tim, 15. igrač sa ATP liste, Australijan Bernard Tomić, trenutno 22. na svetu, i Nadalov zemljak Felisijano Lopez.

Rafael Nadal ima iskustvo nastupa na Olimpijskim igrama. On je 2008. godine u Pekingu osvojio zlatnu medalju, a 2012. morao je da propusti Igre u Londonu zbog povrede.

"Svako je slobodan da radi ono što je najbolje za njega, ali ja vrlo dobro znam koliko je bilo teško to što nisam mogao da se takmičim u Londonu 2012. godine. Ja zaista ne razumem ljude koji ne žele da nastupaju na Olimpijskim igrama. To je neobjašnjivo, jer to nije događaj koji se održava svake godine. To je manifestacija na kojoj možete da nastupate jednom, dva puta ili možda tri puta u karijeri, i to ako imate sreće", dodao je Rafael Nadal.

Nadal će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, koje se održavaju od 5. do 21. avgusta, nositi zastavu Španije na zvaničnoj ceremoniji otvaranja Igara na stadionu Marakana.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.