Ubedljiv trijumf Partizana, Vojvodina oštećena za penal

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiv trijumf Partizana, Vojvodina oštećena za penal

Fudbaleri Partizana nose sva tri boda sa Karađorđa i sve su bliže novoj tituli četiri kola pre kraja prvenstva.

U derbiju 26. kola Partizan je savladao Vojvodinu u Novom Sadu golovima Volkova u 36. i 71. minutu, te Ninkovića u 89. i Brašanca u nadoknadi vremena. Crno-beli su sa nova tri boda zadržali pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, dok je Vojvodina sve dalje od mesta koje vodi u Evropu.

Vojvodina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je odlično počela, ali novosadski fudbaleri nisu uspeli da iskoriste nekoliko dobrih prilika u prvom delu utakmice pa je kazna usledila u 36. minutu. Vladimir Volkov postigao je sjajan gol glavom na centaršut Nikole Drinčića. Pet minuta kasnije, sudija Dejan Dimitrijević oštetio je Vojvodinu, kada očigledan faul Balažića nad Mijatom Gaćinovićem nije okarakterisao kao penal. Ova pogrešna sudijska odluka mogla je da preokrene meč, ali su gosti ipak na poluvreme otišli s prednošću.

U drugom delu igre, Vojvodina nije uspela da nametne ritam iz prvog poluvremena, igrala je bezidejno, šansi je bilo malo, gotovo nijedna do 71. minuta, kada je strelac ponovo bio Volkov, ponovo posle prekida. Ovaj gol kao da je demoralisao igrače Vojvodine, Partizan je potpuno preuzeo kontrolu na terenu, pa su u narednih par minuta crno-beli stvorili još dve prilike.

Tačku na ovaj meč stavili su Nikola Ninković koji nakon centrašuta Babovića po zemlji iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu, a odmah potom u sličnoj akciji Živković centrira, a Brašanac realizuje za konačnih 4:0.

U ostalim susretima:

Crvena zvezda - Rad 2:0

Jagodina - Donji Srem 0:0

Mladost - Čukarički 2:2

OFK Beograd - Radnički 1923 2:0

Radnički Niš - Novi Pazar 3:1

Spartak - Voždovac 0:1

Napredak - Borac 2:1

Tabela: Partizan 63, Zvezda 58, Čukarički 51, Novi Pazar 40, Vojvodina 40, OFK Beograd 38, Rad 37, itd.

U narednom kolu Vojvodina gostuje Donjem Sremu, a potom dočekuje Rad.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.