Izvor: Politika, 31.Okt.2014, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan vidi Vojvodinu kao prekretnicu

Trener Nikolić pred derbi sa Vojvodinom kaže da pobeda najverovatnije jesenju titulu i stabilnost u klubu

Predstojeći derbi sa Vojvodinom u nedelju veče (19 č) prava je prilika da „crno-beli” opovrgnu priče o trenutnoj krizi. Meč sa Vojvodinom je šansa i za trenera Nikolića, koji je posle remija sa OFK Beogradom, odlučno stao u zaštitu igrača, da uveri armiju navijača da ova ekipa ima još mnogo toga da ponudi. Pobeda nad „lalama” bi dobro došla uoči odlaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Istanbul na meč Lige Evrope protiv Bešiktaša.

U Humskoj još uvek pamte gorki poraz od Vojvodine, čiji je tim, očigledno u usponu forme. Trener Marić je na najbolji način formulisao ekipu, u kojoj nema velikih zvezda. Zapravo, Novosađane krasi kolektivna i vrlo disciplinovana igra u polju.

– Vreme je da zbijemo redove – poručuje Marko Nikolić, uoči sutrašnjeg derbija. – Vojvodina je prošli put igrala perfektno, u sjajnoj su formi, jednostavno ne očekuje nas ni malo lak zadatak.

U Humskoj su svesni da bi eventualnim trijumfom mnoge loše svvari bile brzo zaboravljene.

– Pobeda donosi sve: najverovatnije jesenju titulu, stabilnost u klubu. Jednom rečju novu atmosferu. Ali, treba imati u vidu da smo tek na trećini puta ka glavnom cilju – kaže Nikolić.

O rivalu trener Partizanaima samo reči hvale.

– To je danas vrlo ozbiljna ekipa sa veoma ozbiljnim trenerom. Imaju odlične pojedince, spoj iskusnih i veoma mladih fudbalera. Čeka nas težak zadatak, ne krije trener vicešampiona.

O ulozio favorita u sutrašnjem derbiju Marko Nikolić bez dvoumljenja kaže:

Partizan nije favorit, jer u derbiju nema favorita.

Na konstataciju novinara da se Petar Škuletić nalazi u golgeterskoj krizi, što su uostalom pokazale prethpodne utakmice, posebno meč sa OFK Beogradom, Nikolić je kazao:

Nije u krizi, jer u svakoj utakmici ima bar po nekoliko šansi. Zaboravljaju se golovi koje je postigao ove jeseni. Kao treneru ostaju mi dve solucije. Jedna je da ga pošaljem na klupu a druga da počne meč sa Vojvodinom. Iskreno, bliži sam ovoj drugoj opciji, istakao je Marko Nikolić.

O odlasku Šaponjića u Zvezdu

U Crvenoj zvezdi su spremni na sve pa i na to da dovedu talentovanog mladog napadača Partizana Ivana Šaponjića (17) U Zvezdi nisu demantovali tu vest i činjenicu da je direktor omladinske škole Srđan Vasiljević razgovarao sa mladim napadačem. O tome je trener Nikolić rekao:

– Nemam komentar!

To praktično znači da sada Partizanu ostaje da ozbiljnije otvori oči, jer Šaponjićev menadžer je Nenad Jestrović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji je proteklih dana boravio u Briselu

Đokić umesto povređenog Mažića

Predstojeći nedeljni derbi u Humskoj između Partizana i Vojvodine poveren je Nenadu Đokiću iz Užica, koji je pre neki dan sudio Partizanu u meču sa OFK Beogradom (1:1). Radi se o sudiji koji će najverovatnije biti uvršten i na Uefinoj listi, pa je derbi prava prilika da potvrdi potencijal koji ga krasi. Inače, kako saznajemo derbi je trebalo da sudi naš najbolji arbitar Milorad Mažić, međutim, Mažić je zbog povrede morao da izostane iz ovog kola.

D. Todporović

objavljeno: 01.11.2014.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.