PARTIZAN GOST LONČARA U KRAGUJEVCU: Da se naredni put borimo za bodove!

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN GOST LONČARA U KRAGUJEVCU: Da se naredni put borimo za bodove!

Revijalni meč KKK Radničkog i Partizana u hali “Jezero” bio je prava prilika da ljubitelji igre pod obručima u Kragujevcu ponovo gledaju vrhunsku košarku. Slavio je Partizan, 81:61, ali rezultat nije bio u prvom planu, poručuju previ čovek Kragujevčana Nikola Lončar i potpredsednik crno-belih Miroslav Berić.

 Košarkaši Partizana gostovali su u gradu na Lepenici na poziv Nikole Lončara, nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje i kapitena crno-belih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a danas predsednika obnovljenog KKK Radnički. Bila je to lepa prilika da posle dugo vremena ekipa koja je neporažena u Drugoj ligi zapad, navijačima u svom gradu pruži vrhunsku predstavu protiv našeg najtrofejnijeg kluba, uz obilje lepih i atraktivnih poteza.

“Najvažnije je da je Partizan ispoštovao Kragujevčane i našao vremena da u ne lakoj sezoni za njih dođu i odigraju ovde utakmicu. Za nas je najvažnije da se nismo obrukali kao nov i mlad klub, a nadam se da ćemo imati priliku da i mi njih ispoštujemo i da će ovo postati praksa i u budućnosti. Samo se nadam da će jednog dana naši mečevi imati takmičarskog karaktera”, rekao je nakon meča Nikola Lončar, koji je od Miroslava Berića po završetku meča dobio dres crno-belih sa njegovim imenom i brojem sedam na leđima koji je nosio dok je igrao za klub iz Humske.

Što se tiče Partizana, trener ekipe Petar Božić je ukazao priliku svim igračima. Najkorisniji je bio Čedomir Vitkovac - 16 poena, tri asistencije, dva skoka. Dvocifren je bio još Danilo Anđušić sa deset poena, a i svi ostali su se upisali u listu strelaca.

“Obaveza i želja nam je da podržimo popularizaciju košarke i nadam se da je ovo samo početak jednog projekta i podizanja košarke na jedan dobar nivo u Kragujevcu. Došli smo na revijalnu utakmicu, takva je i bila, i drago mi je što je sve to ispratilo puno naših navijača iz Kragujevca”, istakao je Božić.

Miroslav Berić je poželeo Radničkom da sledeći put ugosti Partizan u takmičarskoj utakmici.

“Ovaj meč smo dogovorili za za dve sekunde, samo smo tražili slobodan termin jer je raspored ABA lige bio jako zgusnut na početku sezone. Drago mi je što je što smo dišli u Kragujevac i što je jedan veliki košarkaš, legenda Partizana, izrazio želju da pomogne svom matičnom klubu. Poznajući Nikolu Lončara, siguran sam da će on ovu lepu priču izgurati do kraja i da će za neku godinu Partizan u Kragujevac dolaziti da igra prvenstvenu, a ne samo prijateljsku utakmicu”, naveo je Berić.

KKK RADNIČKI - KK PARTIZAN 61:81 (9:19, 22:19, 17:22, 13:21)

Hala: Jezero. Gledalaca: 2.000. Sudije: Matić, Radosavljević, Petronijević

KKK RADNIČKI: Tomašević, Simić, Mitrović 1, Knežević 9, Vasilić 3, Milosavljević 11, Glišović 6, Nikolić, Ristanović, Nikolić, Arnaut 17, Šamanović 14

KK PARTIZAN: Cvetković 3, Aranitović 5, Džons 4, Marinković 5, Petrov 2, Vitkovac 16, Džumić 4, Koprivica 9, Perović 4, Magdevski 5, Milutinović 3, Glišić 7, Vrabac 4, Vilson, Anđušić 10
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan nije došao praznih šaka u Kragujevac! (foto)

Izvor: Sportske.net, 25.Nov.2015

Bivši košarkaš Partizana Nikola Lončar koji je u Kragujevcu pokrenuo KKK Radnički u utorak je nakon revijane utakmice dva kluba dobio prigodan poklon od gostiju iz Beograda...Kragujevac je u utorak kao i mnogo puta lani bio domaćin najtrofejnijem košarkaškom klubu u zemlji i regionu, s tim što...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.