Novak i Endi u  velikom finalu!

Izvor: RTS, 31.Jan.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak i Endi u velikom finalu!

Finale Otvorenog prvenstva Australije. Novak Đoković igra protiv Britanca Endija Marija. Novak ima priliku da peti put u karijeri osvoji ovaj turnir. Meč počinje u 9.30. Direktan prenos je na našem Prvom programu. Specijalna emisija počinje u 9.15.

Veliko finale Australijan opena. Meč dva dobra prijatelja gde prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za taktička iznenađenja gotovo da nema. Duel za teniske sladokusce. Susret koji može da reši trenutno nadahnuće, bolja koncentracija, upornost ili jednostavno – jedan potez. Publika će sigurno uživati, a Đoković i Mari će prirediti spektakl koji će se dugo pamtiti.
Ukoliko pobedi Marija, Đoković će osvojiti osmu grend slem titulu i tako se izjednačiti sa Kenom Rozvelom, Džimijem Konorsom i Andreom Agasijem. Naš teniser se bori za petu titulu u Melburnu, dok će Mari pokušati da osvoji prvu.
Novak je u polufinalu imao iscrpljujući meč u kome je posle velike borbe u pet setova savladao prošlogodišnjeg šampiona Stena Vavrinku. Ipak, naš as je imao dovoljno vremena da se odmori i pripremi za duel sa Britancem.
Endi Mari je ulogu favorita prepustio Đokoviću, želeći da pritisak prebaci na našeg asa. Britanac je izjavio da će prirediti veliko iznenađenje ako pobedi Novaka Đokovića u finalu Australijan opena. Mari je u polufinalu bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha sa 3:1, i imao je dan više da se pripremi za finale.
Prvi reket sveta vodi sa 15:8 u međusobnim duelima i bio je bolji od Marija u dva finala na Australijan openu – 2011. i 2013. godine.
Susret Đokovića i Mareja u Melburnu počinje u 9.30. Direktan prenos je na našem Prvom programu, a specijalna emisija počinje 15 minuta ranije.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peta titula za Novaka u Melburnu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2015, 04:29

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas petu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pošto je pobedio šestog igrača sveta Britanca Endija Mareja sa 3:1 u setovima (7:6, 6:7, 6:3, 6:0)...Đoković je tako postao prvi teniser u Open eri, od 1968. godine, koji je osvojio pet trofeja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.