Đoković miran pred borbu za trofej u Melburnu: Finale je za mene meč kao i svaki drugi

Izvor: MozzartSport.com, 31.Jan.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković miran pred borbu za trofej u Melburnu: Finale je za mene meč kao i svaki drugi

"Marej je odigrao na visokom nivou poslednjih nekoliko mečeva. Igrali smo jedan protiv drugog toliko puta važne susrete, osvojio je dva gren slema i zna kako da se pripremi u ovakvim situacijama", rekao je Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je da ne razmišlja ni o čemu drugom, osim o finalu Australijan opena protiv Britanca Endija Mareja.

Ukoliko pobedi Mareja, Ðoković >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će osvojiti osmu gren slem titulu i tako se izjednačiti sa Kenom Rozvelom, Džimijem Konorsom i Andreom Agasijem.

"Pokušavam da mislim samo na meč i priđem finalu na pravi način, jer znam da će mi to pomoći da ispoštujem plan igre koji želim. Znam šta donosi pobeda, imam motiv da budem deo te elite koja je osvajala osam Gren slemova, ali prilazim ovom finalu kao da je bilo koji drugi meč", rekao je Ðoković za sajt turnira.

Ðoković će se u nedelju boriti za petu titulu u Melburnu, dok će Marej pokušati da osvoji prvu.

"Marej je odigrao na visokom nivou poslednjih nekoliko mečeva. Igrali smo jedan protiv drugog toliko puta važne susrete, osvojio je dva gren slema i zna kako da se pripremi u ovakvim situacijama. On je iskusan i neće ga osujetiti važnost meča, iako ćemo obojica biti pod tenzijom", dodao je Ðoković.

Prvi reket sveta vodi sa 15:8 u međusobnim duelima i bio je bolji od Mareja u dva finala na Australijan openu - 2011. i 2013. godine. Meč u nedelju igra se od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðoković: Pokušavam da mislim samo na meč

Izvor: Press, 31.Jan.2015

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je danas da ne reazmišlja ni o čemu drugom, osim o finalu Australijan opena protiv Britanca Endija Mareja. . Ukoliko pobedi Mareja, Ðoković će osvojiti osmu gren slem titulu...

Nastavak na Press...

Đoković protiv Mareja, publike i sumnji

Izvor: Politika, 31.Jan.2015

Danas od 9.30 časova naš teniser igra za osmu gren slem titulu u karijeri i rekordnu petu u Melburnu, iz isto toliko finala. – Škot se bori za prvi pehar Otvorenog prvenstva Australije, posle tri izgubljena finala..Za ovdašnje navijače je današnje pre podne – a bilo bi čudo da ne bude i posle...

Nastavak na Politika...

Novak Đoković šampion i rekorder Otvorenog prvenstva Australije

Izvor: Politika, 01.Feb.2015, 14:22

Pobedom od 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0, naš teniser prvi stigao do pete titule u Melburnu i prvi završio finale maksimalnim rezultatom u odlučujućem setu. – Osmom gren slem titulom ka vrhu na listi svih vremena..Prvi dan februara 2015. godine dobio je počasno mesto u istoriji Otvorenog prvenstva...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.