Ovo je dres od MILIJARDU evra!

Izvor: Sportske.net, 01.Avg.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je dres od MILIJARDU evra!

Posle punih 13 godina Junajted u novom odelu i to će biti najskuplji ugovor u istoriji!

Posle "Najka", Junajted će nositi "Adidas", ugovor je pomerio sve granice u sportskom marketingu i "Đavole" ustoličio kao globalnog fudbalskog lidera u marketingu.

Saradnja je na deset godina, oko 75 miliona funti, odnosno blizu 100 miliona evra po sezoni. Ovaj ugovor je teži od onog potpisanog sa "Ševroletom" koji je oko 70 miliona godišnje.

Kada sračunate prihode >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << "Đavola" od marketinga, jasno je zbog čega su na tronu kada je novac u pitanju. Da je raspodela para od TV prava kao u Španiji ili Italiji, prihodi Mančester Junajteda bi poleteli u nebo. Ni ovako nije loše, klub je sposoban da izdvoji ogroman novac za pojačanja i prava je mašina za pravljenje para.

Dres je pomalo retro, a asocijacija na rane osamdesete i početak devedesetih kada je generacija "1992" preuzela primat u timu je jasna. Junajted je posle silnih uspeha u poslednjih par godina morao da se suoči sa tranzicijom nakon povlačenja Ser Aleksa, ali će u kvalifikacije za Ligu šampiona što je novi početak.

Inače, kada pričamo o sporazumu sa "Adidasom", Junajted je preskočio Bajern koji dobija oko 10 miliona manje po sezoni, a daleko je ispred Čelsija koji ima više od dva puta slabiji ugovor sa ovim proizvođačem.

Od ove sezone u "Adidasu" je i Juventus koji dobija tek 23 miliona godišnje, odnosno gotovo četiri puta manje od Engleza.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ĐAVOLJE NOVO ODELO: Junajted predstavio nove dresove (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 01.Avg.2015

Fudbalski klub Mančester Junajted predstavio je nove dresove za sezonu 2015/2016 od koje će započeti saradnju sa kompanijom Adidas. . . Junajted i Adidas su prošle godine ozvaničili saradnju po kojoj će engleski klub inkasirati 750 miliona funti za deset godina.. Zanimljiv detalj na dresu je grafički...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.