Spanulis novom magijom doneo titulu Olimpijakosu!

Izvor: RTS, 30.Maj.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spanulis novom magijom doneo titulu Olimpijakosu!

Košarkaški mečevi u Grčkoj - ponajviše oni između Olimpijakosa i Panatinaikosa, koje ne zovu slučajno „derbijima večitih neprijatelja" - umeju da traju satima. Tu je gruba igra i sa njima usko skopčani česti faulovi, navijački prekidi i incidenti, produžeci... Ali potkradu se i ovakvi trenuci. Magični, nikakvi drugačiji...
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Olimpijakos je savladao Panatinaikos sa 82:81 i tako odbranio titulu grčkog šampiona (osvojio ukupno 12. pehar nacionalnog prvaka). Vasilis Spanulis je pogodio trojku za pobedu, preko Dimitrisa Dijamantidisa (igrao poslednji meč u karijeri), pred 20.000 zelenih navijača!

Duel u OAKA areni je bio napet, što je skoro uvek suvišno naglasiti u duelima dva rivala, ali ovoga puta je to bilo posebno naglašeno. Igralo se čvrsto, a posebno je tako bilo oko i na Vasilisu Spanulisu. Delovalo je da je momentum na strani domaćeg sastava... Ali svaki put je Olimpijakos nalazio način da se vrati.
Jedan produžetak, drugi, Panatinaikos ima prednost, Olimpijakos je stiže. Lopta ide kod Spanulisa, on šutira, najčešće maši. Sve dok nije pogodio. Za titulu i veliku pobedu. Po ko zna koji put...

On je meč završio sa 25 poena i šest asistencija, dok je Otelo Hanter doprineo sa 14 poena i sedam skokova. Nikos Papas je u suparničkom timu imao 16 poena, dok pored imena Gista i Dijamantidisa stoji 15 poena.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.