EK: Cipras da se drži reformi

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Cipras da se drži reformi

Potpredsednik Evropske komisije Jirki Katainen pozvao je novu grčku vladu da se drži reformi na koje se Atina obavezala u okviru programa finansijske pomoći.

"Očekujemo od Grka da u potpunosti poštuju obaveze koje su obećali da će ispuniti", rekao je Katatinen za nemački radio Dojčlandfunk, dodajući da Komisija mora da se postara da sve članice EU imaju isti tretman i da se dogovori poštuju, prenosi Rojters.

"Nisam rekao da rokovi za ispunjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveza ne treba da budu produženi. Rekao sam samo da, što pre Grčka sprovede reforme, pre će biti stvorena nova radna mesta", naveo je potpredsednik Komisije, dodajući da se nada da će Atina i njeni partneri iz evrozone pronaći kopromis.

Šef evrogrupe Jerun Dajselblum će se danas u Atini sastati sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom i ministrom finansija Janisom Varufakisom, sa kojima će razgovarati o uslovima paketa pomoći.

Levičarska partija Siriza odnela je prošlog vikenda pobedu na izborima uz obećanja da će okončati budžetsku štednju nametnutu u zamenu za 240 milijardi evra vredan program pomoći, piše Rojters.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evropska komisija traži da Grčka nastavi sa reformama

Izvor: Blic, 30.Jan.2015

Potpredsednik Evropske komisije Jirki Katainen (43), pozvao je danas novu grčku vladu da se drži reformi na koje se Atina obavezala u okviru programa finansijske pomoći, signalizujući da bi Grcima moglo biti odobreno dodatno vreme za ispunjenje određenih ciljeva..."Očekujemo od Grka da u potpunosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.