Poraz sa igračem manje - Orlići se oprostili od Eura

Izvor: Sportske.net, 23.Jun.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz sa igračem manje - "Orlići" se oprostili od Eura

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije oprostila se od Evropskog prvenstva porazom od selekcije Španije. Kapiten Uroš Đurđević crvenim kartonom završio misiju u mladoj selekciji.

Porazom od kombinovanog sastava mlade španske selekcije izabranici Nenada Lalatovića završili su učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Srbija je nakon poraza od Portugala (2:0) i remija sa BJR Makedonijom (2:2) večeras izgubila od Španije rezultatom 1:0 (1:0) >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i tako završila takmičenje sa jednim osvojenim bodom.

Srbija: Manojlović, Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov; Lukić (87' Plavšić), Maksimović, Gaćinović; Radonjić (od 71' Ristić), Đurđević, Živković;



Španija: Pau, Odriosola, Gonzales, Merino, Gaja; Soler, Ernandes, Suarez; Vilijams, Majoral, Ojarzabal;



Selektor Nenad Lalatović napravio je nekoliko prinudnih promena u startnoj postavi za večerašnju utakmicu, dok je strateg španske selekcije svesno ostavio na klupi najbolje pojedince kako bi ih odmorio za polufinale.

"Orlići" su u uvodnih dvadesetak minuta bili bolji rival, ali su propustili svoje šanse što ih je i večeras skupo koštalo. Nakon kornera u 4. minutu Maksimović je prebacio loptu na drugu stativu a tamo je usamljeni Veljković sa gol linije uspeo da prebaci prečku.

Nakon dobrog pasa Nemanje Radonjića u 15. minutu pred golom se našao kapiten Uroš Đurđević koji propušta priliku da loptu još malo povuče ka golmanu Pau već iz prve tuče u bliži ugao koji je bio pokriven.

Kazna za promašaje mogla je da stigne već u 18. minutu kada je Soler izbio sam pred Filipa Manojlovića ali je golman Crvene zvezde odlično skratio ugao i nogom sačuvao mrežu.

Srbija je u 24. minutu mogla do nove sjajne prilike posle nesebičnog pokušaja dodavanja Uroša Đurđevića u sredinu, ali je tamo kasnio Andrija Živković pa opasnosti za protivnički gol nije bilo.

Kako je vreme odmicalo Srbija je postajala sve bezopasnija a Španci su počeli da stežu obruč oko gola Filipa Manojlovića, da bi na sedam minuta pre odlaska na odmor uspeli da stignu do vođstva.

Nemanja Radonjić i njegov imenjak Antonov nisu dobro pokrili levu stranu terena, to su iskoristili Injaki Vilijams i Odriosola da odigraju dupli pas, a potom je drugonavedeni asistirao Denisu Suarezu koji iz punog trka šutira i pogađa mrežu nemoćnog Manojlovića.

Dva minuta kasnije Karlos Soler drugi put na meču ulazi u stopostotnu priliku ali slično Milošu Veljkoviću uspeva da promaši nemoguće!

Karlos Soler nije uspeo da "nokautira" naše reprezentativce drugim golom, ali zato jeste kapiten Uroš Đurđević koji zbog udaranja laktom protivničkog igrača bez lopte dobija direktan crveni karton iako je pre toga imao javnu opomenu.

Tri minuta pre odlaska na odmor Filip Manojlović beleži još jednu dobru intervenciju posle udarca Majorala čime je ostavio "Orliće" u igri.

Golman reprezentacije Srbije bio je centralna figura drugog dela igre jer je sa nekoliko sjajnih intervencija, pre svega posle pokušaja Injakija Vilijamsa i Borhe Majorala u 60. i 83. minutu.

Treba reći da je golman Crvene zvezde u nekoliko navrata tokom večerašnje utakmice pokazao nesigurnost, posebno se to odnosi na igru nogom, ali je sjajnim intervencijama na sve to nadomestio i pokazao da ima ogroman potencijal.

Srbija je u nekoliko navrata tokom drugog poluvremena pokušavala da ugrozi protivnički gol, lepu priliku je imao Andrija Živković u 85. minutu, a zatim i Srđan Plavšić u 89. minutu, ali je na kraju ostalo 1:0 za Španiju koja je sa maksimalnih 9 bodova otišla u polufinale.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP ZA MLADE: Poraz Srbije za kraj, Španci su prejaki i bez Asensija (FOTO) (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 23.Jun.2017

Mlada fudbalska reprezentacija porazom od Španije rezultatom 1:0 (1:0) završili su učešće na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj.. . Mladi fudbaleri Srbije neuspešno su okončali turneju u Bidgošću u koju su ulagali velike nade pre početka prvenstva. Poraz od Portugalije usmerio je turnira...

Nastavak na HotSport.rs...

U21: Porazi SRB i MKD za kraj, Portugal bez polufinala

Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2017

Odigrani su poslednji mečevi grupe B na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine u Poljskoj, selekcije Srbije i Makedonije pretrpele su nove poraze i okončali takmičenje sa samo jednim osvojenim bodom...U poslednjem trećem kolu, Španija je savladala Srbiju sa 1:0 i završila grupnu fazu sa maksimalnim...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.