Odlazak sjajne generacije - Ko ostaje u mladoj reprezentaciji?

Izvor: Sportske.net, 23.Jun.2017, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak sjajne generacije - Ko ostaje u mladoj reprezentaciji?

Utakmica sa Španijom bila je poslednja za dvanaestoricu momaka koje više nećemo gledati u dresu mlade reprezentacije Srbije. Ko će biti tu za naredni ciklus kvalifikacija?

Generacija koja je uz manje promene u poslednje četiri godine osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji i Svetsko prvenstvo u Brazilu stigla je do kraja puta.

Nakon utakmice trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << reprezentacija Srbije i Španije od mlade selekcije se oprostilo čak dvanaest fudbalera sa spiska Nenada Lalatovića.

Pravo nastupa za mladu reprezentaciju Srbije od večeras nemaju: Nemanja Antonov, Miloš Veljković, Radovan Pankov, Nemanja Maksimović, Uroš Đurđević, Mijat Gaćinović, Aleksandar Filipović, Ognjen Ožegović, Aleksandar Čavrić, Dejan Meleg, Mihailo Ristić i Srđan Plavšić.

Ovoj grupi igrača treba dodati i Sergeja Milinković-Savića koji je bio naspisku selektora Nenada Lalatovića ali mu Lacio nije dozvolio učešće na Evropskom prvenstvu.

Navedeni fudbaleri više nemaju pravo nastupa za mlađe selekcije Srbije, a posle svega treba postaviti pitanje ko je od njih spreman da nastavi da se bori za seniorski sastav našeg nacionalnog tima?

Kako je za "Orliće" Evropsko prvenstvo završeno slobodno se možemo okrenuti onome što nas čeka u narednom periodu. Novi kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo počinje već na jesen, a Srbiju će moći da predstavljaju momci rođeni 1. januara 1996. godine i mlađi.

Selekciju koja u septembru kreće u pohod na Evropsko prvenstvo trenutno predvodi Milan Obradović, s tim treba sačekati odluku Saveza i videti da li će bivši štoper Partizana ostati na klupi.

Ono što možemo da konstatujemo u datom momentu jeste da od reprezentativaca koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Poljskoj pravo nastupa za mladu selekciju i dalje imaju Vanja Milinković-Savić, Filip Manojlović, Đorđe Nikolić, Vukašin Jovanović, Andrija Živković, Marko Grujić, Milan Gajić, Saša Lukić, Nemanja Radonjić, Nikola Milenković i Miroslav Bogosavac.

Osim ovih momaka pravo nastupa će imati i svi fudbaleri koji su rođeni 1. januara 1996. godine i mlađi, a ne treba zaboraviti da u tu grupu spadaju Luka Jović, Ivan Šaponjić, Srđan Babić, Lazar Zličić i mnogi drugi kvalitetni igrači.

Protivnici mlade reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Italiji 2019. godine biće selekcije Rusije, Austrije, BJR Makedonije, Jermenije i Gibraltara.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Litvanija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.