Izvor: HotSport.rs, 22.Apr.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA SVE BLIŽE ODLUCI: Srbija ostaje bez Olimpijskih igara?

Genralni sekretar FIBA Evropa Kamil Novak ponovo se oglasio povodom sukoba sa Evroligom.

On je u intervjuu za Korijere dela Sera objasnio razloge zbog kojih je krovna kuća košarke krenula u otovoreni “rat” sa Savezima zemalja čiji klubovi su odlučili da igraju u Evroligi i Evrokupu.
– Želimo da ujedinimo sva evropska takmičenja koja se neće bazirati samo na novcu i viokom nivou. Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << demokratsku ideju baziranu na solidarnosti. Svi klubovi moraju da imaju pravo na san da se takmiče sa najboljima i da napreduju. To je koncept koji se koristi u fudbalskoj Ligi šampiona. Zašto mi ne bismo uradili isto, upitao je Novak više samog sebe nego bilo koga drugog.
FIBA NE STAJE: Zbog ‘borbe za košarku’ gasi se ABA liga?!
Funcioner FIBA nije isključio mogućnost da pojedine reprezentacije budu isključenje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru iako su to pravo izborili na terenu.
– Ta mogućnost postoji, ali odluka nije na meni. TO će da bude težak korak. Otvoreni smo za dijalog, kazao je Novak.
SAVEZI SU ŽRTVE: Bartomeu savetovao KSS šta da uradi ukoliko nam FIBA oduzme turnir za OI
Među selekcijama kojima prete sankcije nalazi se i reprezentacija Srbije odnosno Košarkaški savez Srbije kojem bi mogla da bude oduzeta organizacija kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a već sada na snazi je suspenzija za Eurobasket 2017.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Liga Šampiona

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.