3
Košarka

FIBA SVE BLIŽE ODLUCI: Srbija ostaje bez Olimpijskih igara?

Objavljeno: 22.04.16 u 11:22

Genralni sekretar FIBA Evropa Kamil Novak ponovo se oglasio povodom sukoba sa Evroligom.

On je u intervjuu za Korijere dela Sera objasnio razloge zbog kojih je krovna kuća košarke krenula u otovoreni „rat“ sa Savezima zemalja čiji klubovi su odlučili da igraju u Evroligi i Evrokupu.

– Želimo da ujedinimo sva evropska takmičenja koja se neće bazirati samo na novcu i viokom nivou. Imamo demokratsku ideju baziranu na solidarnosti. Svi klubovi moraju da imaju pravo na san da se takmiče sa najboljima i da napreduju. To je koncept koji se koristi u fudbalskoj Ligi šampiona. Zašto mi ne bismo uradili isto, upitao je Novak više samog sebe nego bilo koga drugog.

FIBA NE STAJE: Zbog ‘borbe za košarku’ gasi se ABA liga?!

Funcioner FIBA nije isključio mogućnost da pojedine reprezentacije budu isključenje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru iako su to pravo izborili na terenu.

– Ta mogućnost postoji, ali odluka nije na meni. TO će da bude težak korak. Otvoreni smo za dijalog, kazao je Novak.

SAVEZI SU ŽRTVE: Bartomeu savetovao KSS šta da uradi ukoliko nam FIBA oduzme turnir za OI

Među selekcijama kojima prete sankcije nalazi se i reprezentacija Srbije odnosno Košarkaški savez Srbije kojem bi mogla da bude oduzeta organizacija kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a već sada na snazi je suspenzija za Eurobasket 2017.

0
0

3 Komentara

  1. Aj ne lupetaj gluposti o demokratiji u FIBA. Ako su tolike demokrate zasto su pre manje od pola godine dok su se borili i za EL predlozili istih 11 À licenci koje i sada postoje a regionu ExYU namenili samo kvalifikacije. Kada su izvisili okrecu se prici o demoktatiji koja je u stvarnosti demagogija. Sa EL bar znas na cemu si a FIBA te kao podrzava pa posle7 dana prva primi Kosovo. Lazovi obicni !

    0
    0
    Odgovori
  2. bravo tako i treba ovo nam je mislim pouka ko treba da bude na čelu saveza dosta kje lopina koji samo gledaju svoj interes ko da su političari zaslužni za uspehe sad srbi pamet uglavu i terajte ta govna i postaviti legende košarke,kojima je cilj za košarku a ne vlastiti džep

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter