REĆI BRISELU DA SRBIJA NE ŽELI U EU

Izvor: TvojPortal.com, 20.Dec.2011, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REĆI BRISELU DA SRBIJA NE ŽELI U EU

/tvojportal.com/Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je Srbiji „potrebna nova politika i novi državni cilj“, kao i da je „vreme da se Brisel obavesti da Srbija više ne želi da postane član Evropske unije“.


„To podrazumeva i uspostavljanje novih odnosa Srbije i EU, koji bi se zasnivali na razvijenoj ekonomskoj saradnji, koja bi bila u obostranom interesu“, naveo je Koštunica.
Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << zahtevi koje Brisel uspostavlja Srbiji za dobijanje kandidature prevazišli su svaku meru koju može da podnese suverena država.
Dodao je da, pored toga, „svako dalje insistiranje na evropskim integracijama može skupo da košta srpsku privredu jer se primenom Sporazuma o stabilizaciji i prudrživanju sa Evropskom unijom nanose gubici srpskoj privredi“.
„Novi odnosi sa EU treba da se zasnivaju na čistom računu i ekonomskoj saradnji koja je u obostranom interesu“, ocenio je Koštunica.

dssvojislav kostunicasrbija politikareci ne evropskoj uniji
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Vojislav Koštunica

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.