Džabe dobar kukuruz kad je loša cena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džabe dobar kukuruz kad je loša cena

ZRENJANIN - Poljoprivrednik iz Zrenjanina Branislav Vladulj rekao je da su banatski poljoprivrednici nezadovoljni cenom ovogodišnjeg roda kukuruza od 8,87 (oko 0,013 evra) dinara po kilogramu.

"Sadašnja cena kilograma kukuruza od jedva devet dinara po kilogramu sve nas koji smo ga zasejali ‘baca u očaj'. Dolaze nam i razni nakupci koji nam nude za kilogram kukuruza i ispod osam dinara. Najgore od svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je što ni stočari ni mešaone stočne hrane ne pokazuju interes za bagatelnu cenu ovogodišnjeg kukuruza", rekao je Vladulj za novosadski "Građanski list".

On je rekao da je kukuruz zasejao na 50 hektara svoje i iznajmljene zemlje i ostvario prinos od 8,5 tona po hektaru, navodeći da je to dobar prinos ali da će najveći deo roda morati dati na čuvanje zadrugama i poljoprivrednim kombinatima.

"Čini mi se da za kukuruz u ovoj državi niko više nije zainteresovan", rekao je Vladulj.

U Srbiji bi sa milion i 278 hiljada hektara zasejanih kukuruzom trebalo da bude skinuto pet miliona tona kukuruza, uz prosečan prinos od oko četiri tone po hektaru, što je za 20 odsto veći prinos nego prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.