Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2023, 09:50

Šojgu: Municija s uranijumom narušiće zdravlje ukrajinskih vojnika, kao na Kosovu i Metohiji 1999.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu upozorio je danas da će municija sa osiromašenim uranijumom, koju Velika Britanija planira da pošalje Ukrajini, ozbiljno negativno uticati na zdravlje ukrajinskih vojnika koji je budu koristili, kao što je to bio slučaj sa vojnicima NATO na Kosovu i Metohiji 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Proći ćete ko NATO u Srbiji"

Izvor: B92, 22.Mar.2023

Sergej Šojgu upozorio da će municija sa osiromašenim uranijumom ozbiljno uticati i na zdravlje ukrajinskih vojnika, podsećajući da se to desilo i na KiM...U poslednjoj u nizu reakcja Moskve na najavu Velike Britanije da Ukrajini pošalje municiju sa osiromašenim uranijumom, ruski ministar odbrane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.