Rekordan broj stranaca tokom maja boravio u Novom Sadu - najviše u poslednje dve decenije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022, 11:46

Rekordan broj stranaca tokom maja boravio u Novom Sadu - najviše u poslednje dve decenije

Više od 58.000 noćenja i 26.211 dolazaka turista registrovano je u maju mesecu u Novom Sadu, što je najveći ostvareni turistički promet u jednom mesecu,  u poslednjih dvadeset godina, prema zvaničnoj statistici. Prema podacima Turističke organizacija grada Novog Sada samo u maju mesecu naš grad su obišli turisti iz 48 zemalja. Kada je reč o turistima koji "otkrivaju" grad sve ih je više iz Turske, Austrije i Švajcarske...

Zadnje dve tri godine zaposleni iz TONS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rade udarne kampanju za privlačenja turista u Novi Sad ali je ostvareni rezultat u maju, premašio njihova očekivanja. Direktor TONS-a, Branislav Knežević kaže da je na broj turista sigurno uticala i titula Evropske prestonice kulture koju Novi Sad nosi ali i posvećenost promotivnim kampanjama kojih je iz godine u godinu sve više.

"Očekujemo da se u Novi Sad vrate i turisti iz Kine i još nekoliko daljih destinacija i za njih se rade zajedničke kampanje sa turističkom organizacijom iz Beograda", kaže Knežević.

U toku je festival Exit pa je smeštajne kapacitete u gradu gotovo nemoguće pronaći.

Jedini mesec koji parira rezultatima iz maja 2022. je jul 2019. kada je u gradu boravio veliki broj stranaca i u gradu je bilo 53.000 noćenja.

A na pitanje šta se strancima najviše dopada u Novom Sadu, direktor TONS-a kaže da je gostroprimstvo na prvom mestu. Najinteresantije lokacije su im centar grada, Kej, Petrovaradinska tvrđava sudeći po onome što su stranci ostavljali na "zidu" utisaka u prostorijama TONS-a.


Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od milion noćenja: Sjajnih pet meseci za Beograd

Izvor: B92, 08.Jul.2022

Prema poslednjim podacima Sekretarijata za upravu, sektora statistike Grada Beograda, više od sto hiljada turista je posetilo Beograd u maju ostvarivši gotovo 300.000 noćenja, od čega su 244.246 noćenja ostvarili strani gosti.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.