Koštunica podnosi ostavku?

Izvor: BKTV News, 19.Mar.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica podnosi ostavku?

Vojislav Koštunica, predsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) obavestiće u sredu Predsedništvo stranke da podnosi neopozivu ostavku na mesto predsednika te stranke, kojom će privremeno rukovoditi Aleksandar Popović, objavljeno je na sajtu „Novosti“.

Prema informacijama tog lista, bivši predsednik SRJ i premijer Srbije u dva mandata, rešio je da se posle velikog izbornog neuspeha, praktično povuče iz dnevno-političke arene i da prepusti čelo stranke koju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je osnovao 1992.
Izvesno je i da će biti uvažen Koštuničin predlog da do nove vanredne izborne skupštine partijom rukovodi Aleksandar Popović, potpredsednik DSS, koji je bio kandidat i za gradonačelnika Beograda, pišu Novosti.
I list “Danas” piše da će se o rezultatima izbora razgovarati na redovnoj sednici Predsedništva stranke DSS, i navodi da u stranki različito komentarišu spekulacije o Koštuničinoj ostavci.
Koštunicu bi, i prema pisanju “Danasa”, do vanredne skupštine DSS, koja bi se održala u maju ili junu, trebalo da zameni jedan od potpredsednika stranke Aleksandar Popović, kandidat za narodnog poslanika i nosilac liste za Beograd na izborima 16. marta.
DSS je na beogradskim izborima prešla cenzus, za razliku od republičkih, i to je logika na kojoj počivaju spekulacije o dolasku Popovića na čelo stranke.
Funkcionerka i poslanica DSS u prošlom skupštinskom sazivu Sanda Rašković Ivić rekla je “Danasu” da misli da bi Koštuničina ostavka bila častan potez, jer je Koštunica s najužom grupom ljudi odlučivao o politici stranke.
“Red je da se u DSS progovori o rezultatima izbora, koji su sve lošiji, jer se o tome nikada nije razgovaralo na pravi način. DSS je stranka s dobrim programom, koji uključuje i nacionalno i demokratsko, i treba ga približiti biračima na pravi način”, rekla je Sanda Rašković Ivić.
Na pitanje da li bi izborni rezultati i unutarstranačka neslaganja, koja su tokom izborne kampanje „držana u kući”, mogli da izazovu potrese u D S S, koju politički analitičari smatraju najstabilnijom i najhomogenijom srpskom partijom, Sanda Rašković Ivić kaže da sama činjenica da se „stranka koja je 22 godine na političkoj sceni, koja je imala predsednika države i premijera u dva mandata, našla ispod cenzusa, govori o krizi stranačke politike i kadrova”.
Međutim, član Predsedništva i Izvršnog odbora DSS Nebojša Bakarec kaže da se “Koštunica neće povući” i da su spekulacije stranaca i njihovih eksponenata u Srbiji, pobednika izbora.
“DSS sama bira svog lidera, mi vladamo sopstvenom strankom. Koštunica mora da ostane predsednik DSS. Bez njega na čelu DSS ne vidim sebe u stranci”, rekao je Bakarec listu “Danas”.
Od formiranja 1992. do poslednjih parlamentarnih izbora DSS je bez poslanika u Skupštini Srbije bila samo od 1997. do 2000. godine, kada je sa delom tadašnje opozicije bojkotovala četvrte republičke višestranačke izbore.
Aleksandar Popović, potpredsednik DSS rekao je da nema komentar na spekulacije da bi mogao da na čelu stranke zameni Vojislava Koštunicu.
„Predsednik DŠ bira se na skupštini naše stranke, u skladu sa Statutom”, kazao je Popović za “Danas”.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Koštunica podnio neopozivu ostavku

Izvor: SandzakPress.net, 19.Mar.2014

Srbija - Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica danas je, zbog izbornog neuspjeha, podnio neopozivu ostavku, a stranku će do izborne skupštine voditi njen potpredsjednik Aleksandar Popović. Koštunica ostaje član D S S, a još nije poznato kada će biti izborna skupština stranke,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.