Koštunica: Bez saglasnosti o Kosovu

Izvor: B92, 15.Mar.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Bez saglasnosti o Kosovu

Beograd -- Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da nije bilo saglasnosti u Vladi da se tuže države koje su priznale Kosovo.

Koštunica je u intervjuu za list "Politika" čiji deo je danas objavljen, naveo da je taj potez bio mesecima paniran ali da, kada je to trebalo uraditi, Demokratska stranke i G17 Plus su tražile formiranje komisije koja će time da se bavi.

"Trebalo je brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reagovati, trebalo je tužiti određene zemlje. Trebalo je nečemu što je pravni razlog dodati medijski publicitet. Na to su nas savetovali mnogi ljudi - Tomas Flajner, kao član državnog pregovaračkog tima, zatim jedan broj uglednih stranih profesora, koji su se i nudili da pomognu", rekao je on.

On je naglasio i da je smatrao da Vlada Srbije treba da se održi do proglašenja jednostrane nezavisnosti Kosova, i pored toga što su se određene razlike pojavljivale i pre 17. februara.

"Onda su se ispoljile još veće razlike, tako da je nestala dotadašnja zajednička politika i jednostavno sam izgubio poverenje u koalicione partnere kada je reč o njihovoj iskrenosti u odbrani Kosova", naglasio je Koštunica koji je i lider Demokratske stranke Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.