Šešelj: Pomiriću se sa Nikolićem i Vučićem ako se ugledaju na Dodika

Izvor: BKTV News, 14.Dec.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Pomiriću se sa Nikolićem i Vučićem ako se ugledaju na Dodika

Vojislav Šešelj je izjavio da je spreman da se pomiri i sarađuje sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, ako u vođenju politike stanu na pozicije na kojima se sada nalazi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Šešelj kaže da Vučić i Nikolić treba da se odreknu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << EU, suprotstave „mešetarenju zapadnih sila“, krenu u što čvršću integraciju sa Rusijom, uključujući i razgovore o stupanju u carinsku uniju sa ovom zemljom, Kazahstanom, i Belorusijom, ali i u Odbor za kolektivnu bezbednost.
Govoreći o odnosu sa predsednikom Republike Srpske, Šešelj je rekao da je Dodik danas najistaknutiji borac za njenu odbranu.
„On Republiku Srpsku brani uporno, ponekad daje izjave koje su oštrije čak i od onih koje bih ja davao i danas vodi izrazito prorusku politiku. To su naši motivi zašto ga podržavamo da ponovo formira vladu“, rekao je Šešelj.
Prema njegovom mišljenju, za Republiku Srpsku bi bilo idealno da SNSD i SDS naprave koaliciju i formiraju vladu, odnosno da se ujedine jedna snažna patriotska opcija, kakva je Dodikova stranka danas i tradicionalna patriotska opcija koja ima velike zasluge u formiranju Repubike Srpske, kakva je SDS.
„Ako bi bila formirana takva koalicija, onda bi isplivali oni koje je Zapad instrumentalizovao, zato što bi se oni tome suprotstavili i bili prepoznati u javnosti“, rekao je Šešelj.

On je upozorio na pogubnost sadašnje podele između SNSD-a i SDS-a po Republiku Srpsku, navodeći da „radikali drže Dodikovu stranu“.
„SRS sada pripada većini koja podržava Dodikovu vladu, ali bismo još radije podržali veliku nacionalnu koaliciju, ne tražeći za sebe nikakve privilegije i zaista bismo to uradili iz najiskrenijih namera da pomognemo Srpskoj“, poručio je Šešelj.
Komentarišući međusobne optužbe SNSD-a i SDS-a o saradnji sa Hrvatima i Bošnjacima, Šešelj je rekao da bi u principu uvek radije sarađivao sa Bošnjacima, ali da je u konkretnim okolnostima interes Republike Srpske da se pomogne Hrvatima da formiraju svoj entitet u BiH.
„Međutim, po svemu sudeći, hrvatski predstavnici neće biti korektni, već ima takvih nagoveštaja. Lider HDZ-a BiH Dragan Čović će izgleda u koaliciju sa SDA i SDS-om na nivou BiH, što je Dodik na vreme trebalo da ima u vidu“, smatra Šešelj.
Kada je reč o budućnost BiH, lider radikala smatra da će se ta zemlja raspasti čim je napuste stranci.
„Najbolja opcija bi bila da se cela BiH priključi Srbiji i to je ona opcija koju je Alija Izetbegović svojevremeno propustio 1991. godine. Druga je opcija da se Repubika Srpska pripoji Srbiji, a da Federacija BiH ostane kao posebna država ili da se pripoji Hrvatskoj“, rekao je Šešelj.
Izvor: Srna
The post Šešelj: Pomiriću se sa Nikolićem i Vučićem ako se ugledaju na Dodika appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.