Zvanični rezultati: Putin pobednik

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanični rezultati: Putin pobednik

Moskva -- CIK Rusije je objavila zvanične rezultate predsedničkih izbora, prema kojima je pobednik premijer Vladimir Putin, sa osvojenih 63,6 odsto glasova.

Na sednici CIK, predsednik Vladimir Čurov je kazao da je Putin osvojio 45 miliona 602 hiljade i 75 glasova birača, od oko 110 miliona gradjana upisanih u biračke spiskove.

Čurov je kazao na sednici komisije da su posmatraši Šangajske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacije za saradnju, u koju ulaze Rusija, Kina, Kazahstan, Uzbegistan, Tadžigistan i Kirgizija, kao i posmatrači Zajednice nezavisnih država( bivše sovjetske republike osim pribaltičkih zemlaja i Gruzije) ocenili da su izbori bili pošteni i legitimni.

Čurov je dodao da se takav stav podudara sa stavom OEBS-a, prema kojima je posmatrački proces bio detaljniji, zahvaljujući povećanoj svesti gradjana i dubljoj zainteresovanosti za izbore.

Preneo je takodje stav evropskih posmatrača da su kandidati mogli da sprovode predizbornu kampanju bez prepreka.

On, medjutim nije preneo osnovni stav evropskih posmatrača, iznetih na konferenciji za novinare u utorak da izbori nisu bili fer, jer je njihov ishod bio poznat od samog početka. "Mada su kandidati mogli da sprovode predizbornu kampanju bez prepreka, uslovi su bili na strani jednog od kandidata, premijera Vladimira Putina", kazao je na konferenciji za novinare šef misije Parlamentarne skupštine OEBS Tini Koks.

Na izborima nije bilo realne konkurencije, nisu postojali jednaki uslovi za sve kandidate. Po našoj oceni, ti izbori su bili nepošteni, bez obzira na neke inovacije u biračkom sistemu", izjavio je koordinator misije evropskih posmatrača Tonino Picula.

Posmatrači OEBS su negativno ocenili i proces prebrojavanja glasova zbog kršenja procedure, na oko trećini glasačkih mesta gde su prisustvovali.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CIK: Putin i zvanično pobednik

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Mar.2012

Centralna izborna komisija Rusije (CIK) u sredu uveče je objavila zvanične rezultate predsedničkih izbora, prema kojima je pobednik premijer Vladimir Putin, sa osvojenih 63,6 odsto glasova. Na sednici CIK, predsednik Vladimir Čurov je kazao da je Putin osvojio 45 miliona 602 hiljade i 75 glasova...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

CIK: Putin i zvanično pobednik

Izvor: Studio B, 07.Mar.2012

Centralna izborna komisija Rusije (CIK) večeras je objavila zvanične rezultate predsedničkih izbora, prema kojima je pobednik premijer Vladimir Putin, sa osvojenih 63,6 odsto glasova. ..Na sednici CIK, predsednik Vladimir Čurov je kazao da je Putin osvojio 45 miliona 602 hiljade i 75 glasova birača,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.