Zelenski izrazio spremnost da se bilo gde sastane sa predsednikom Putinom

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2021, 11:33

Zelenski izrazio spremnost da se bilo gde sastane sa predsednikom Putinom

Ukrajinski predsednik Vladimir Vladimir Zelenski rekao je da je spreman da se sastane sa predsednikom Vladimirom Putinom bilo gde, prenosi Fajnešenel tajms. Ranije je šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak rekao da nije korektno pozivanje ruskog predsednika Vladimira Putina u Kijev. „Lokacija nije bitna, radi se o sadržaju“, rekao je Zelenski u intervjuu. Takođe je nazvao deeskalaciju situacije na granici sa Ruskom Federacijom „malom pobedom“, te je pozdravio povlačenje ruskih snaga sa ukrajinskih granica. "Stalno postoji pretnja, jer mi ratujemo, posebno u regionu Donbasa, a ruska vojska je, svi znamo, vrlo moćna sila i na našim granicama je", dodao je on. Kijev i zapadne države nedavno su izrazile zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih akcija“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne sme nikoga da brine. Istovremeno, ministar odbrane Ruske Federacije Šojgu naredio je do 1. maja povratak na mesta stalnog raspoređivanja trupa koje su bile uključene u vežbe na jugu Ruske Federacije.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZELENSKI: Sa Putinom ću se verovatno sastati! Ne želim da se Donbas pretvori u drugu zabranjenu zonu poput one u Černobilju!

Izvor: Kurir, 26.Apr.2021

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da će se verovatno sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarao o sukobu na istoku Ukrajine, dodajući da su sve strane "u finišu" dogovora o novom prekidu vatre.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.