Izvor: Blic, 19.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvara se list koji je “razvodio i ženio” Putina

Bulevarski list "Moskovski korespondent", koji je nedavno objavio glasinu o razvodu ruskog predsednika Vladimira Putina i predstojećoj ženidbi sa nekadašnjom šampionkom gimnastičarkom a sada deputatom Alinom Kabajevom, prestaje da izlazi, preneli su danas ruski mediji.

Kako je Ehu Moskve izjavio jedan od vlasnika tog dnevnog lista Artjom Artjomov, odluka je doneta zbog "finansijskih teškoća" i rashoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji prevazilaze planirane. Artjomov je rekao da postoje i "razlike o koncepciji izdanja"lista, ali su oni "rešivi".

"Odlučio sam da privremeno obustavim finansiranje lista", rekao je on i dodao da bi štampanje moglo da bude obnovljeno "ako bude predložena nova koncepcija". Pozivajući se na svoj izvor, RIA Novosti navodi da su priče o finansijskim teškoćama "strašno preuveličane". Moskovski radio je prošle nedelje preneo i izjavu drugog vlasnika "Moskovskog korespondenta" Aleksandra Lebedeva da objavljena informacija "više liči na novinarsku patku" i da je predstavljala "genijalnu reklamu".

"Saradnici redakcije mnogo se nerviraju. Juče su govorili da imaju ozbiljne izvore, danas govore da je deo ozbiljan a da deo treba proveravati", rekao je on, takođe navodeći da je list donosio samo gubitke. Ruski predsednik je bio prinuđen da demantuje tekst objavljen u tom listu, kada su ga novinari pitali o tome posle susreta sa budućim italijanskim premijerom Silvijem Berluskonijem.

"U tome nema ni reči istine", rekao je Putin, dodajući da društvo ima pravo da zna kako žive ljudi koji se bave javnom delatnošću ali da i tu postoje ograničenja kada je reč o ličnom životu i da je potrebna određena doza pristojnosti. "Ako neko hoće, u odstustvu interesantnih vesti, da kopa po ličnom životu ruskih političara - bože moj, ali i tu treba poštovati izvesnu pristojnost", rekao je ruski predsednik. On je izrazio čuđenje zbog postavljanje takvih pitanja posle susreta sa Berluskonijem i razmatranja važnih ekonomskih pitanja.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.