Izvor: RTS, 04.Feb.2022, 07:45

Vučić u Pekingu, prisustvovaće otvaranju ZOI i sastaće se sa Sijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Kini, tokom koje će se sastati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijskih igara.
Prvog dana posete, Vučić će u Pekingu prisustvovati svečanom otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara.

Predsednik Srbije će zatim prisustvovati i prijemu koji kineski predsednik organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a među gostima, kako je najavljeno, biće i predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Guteres.
Drugog dana posete, u subotu, Vučić će se sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, što će biti njihov sedmi susret.
Poslednji put Vučić i Si razgovarali su u septembru 2019. godine u Pekingu, kada je predsednik Srbije učestvovao na Samitu u okviru inicijative "Pojas i put".
U međuvremenu, dvojica lidera razgovarala su dva puta telefonom, a predsednik Vučić je prošle godine učestvovao i na video-samitu 17+1, koji su organizovali Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVI DAN POSETE KINI: Predsednik Vučić na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pekingu - sastaće se sa Si Đinpingom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2022

Danas, prvog dana posete, Vučić će u Pekingu prisustvovati svečanom otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Kini, tokom koje će se sastati sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom i prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

VIJORI SE SRPSKA ZASTAVA U PEKINGU: Predsednik objavio novi video, oduševio DESETINE MILIONA građana Kine (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2022

Snimak je izazvao veliko oduševljenje u Kini...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Kini, gde će danas prisustvovati svečanom otvaranju ZOI, a sutra će razgovarati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom...Predsednik je na svom Instagram nalogu objavio video nakon sletanja u Peking...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.