Vučić od Putina tražio pomoć u vezi sa Kosovom

Izvor: VOA, 09.Maj.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić od Putina tražio pomoć u vezi sa Kosovom

Pred državnim vrhom, ratnim veteranima i građanima, u Moskvi je u sredu održana vojna parada povodom 73. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, kako u Rusiji zovu Drugi svetski rat. Uz predsednika Rusije Vladimira Putina, paradi su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i premijer Izraela Benjamin Netanjahu. Ruski predsednik čestitao je Dan pobede ruskim građanima i vojnicima, i tom prilikom je poručio da Rusija neće dozvoliti prekrajanje istorije. A u izjavi medijima u Moskvi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je zamolio Vladimira Putina da Rusija pomogne Srbiji u Ujedinjenim nacijama i drugim organima u rešenju kosovsko-metohijskog problema. Vučić je rekao da se stavovi Srbije i Rusije u velikoj meri poklapaju po pitanju Kosova i Metohije i da će Rusija jasno i nedvosmisleno izneti svoje stavove. "Bez bilo kakve ruske saglasnosti u UN je nemoguće da se dobije bilo kakvo rešenje. U tom smislu Rusija će veoma aktivno pratiti i sadržaje naših razgovora i sve što se bude zbivalo i uvek će pravovremeno reagovati", objasnio je Vučić. On je istakao da Rusija neće direktno učestvovati u pregovorima Beograda i Prištine, jer se oni vode pod okriljem Evropske unije. "Znamo da je kompromis ono što želimo, ali sam ja izrazio ličnu skepsu da Albanci na suštinski kompromis nisu spremni, a da su još manje spremni oni koji su pružali podršku u protivpravnoj nezavisnosti Kosova", predočio je Vučić. Vučić je, ipak, izrazio nadu da će se "stvari završiti". Posetu Moskvi predsednik Srbije je okončao učešćem u šetnji "Besmrtnog puka", na koju ga je pozvao predsednik Rusije Vladimir Putin, i tom prilikom Vučić je nosio fotografiju svoga dede Anđelka Vučića.
Pogledaj vesti o: Vojna parada,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Dan pobede

Izvor: N1 televizija, 09.Maj.2018

Danas je obeležen Dan pobede nad fašizmom. Povodom 73. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu i pobede nad nacističkom Nemačkom, u Moskvi je održana tradicionalna vojna parada. Paradi je prisustvovao predsednik Rusije Vladimir Putin a gosti su mu bili predsednik Izraela Benjamin Netanjahu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.