Vučić i Putin telefonom o pandemiji, odnosima dve države, Kosovu, Crnoj Gori i regionu

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 19:46

Vučić i Putin telefonom o pandemiji, odnosima dve države, Kosovu, Crnoj Gori i regionu

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Među temama dvojice državnika bila je borba protiv koronavirusa, bilateralni odnosi dveju zemalja, situacija na Kosovu i Metohiji i u Crnoj Gori.
Predsednik Vučić je predsedniku Putinu izrazio saosećanje zbog žrtava kovida >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 19 u Rusiji, kao i nadu da će se, uz odlučne mere, uspešno izboriti sa epidemijom koronavirusa i što je pre moguće vratiti u normalne životne i ekonomske tokove, kako bi se posvetili ispunjavanju planova za budućnost.

Takođe je rekao da je Srbija spremna da, ukoliko je potrebno i u svojim mogućnostima, pruži pomoć Rusiji u borbi protiv ove zarazne bolesti.
Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Putinu što je iskazanom brigom za našu zemlju i slanjem medicinske pomoći potvrdio izvanredne strateške odnose Srbije i Rusije.
"Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija, kao što sam i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja i poverenja", rekao je predsednik Vučić predsedniku Putinu.
Predsednik Srbije je obavestio sagovornika u Moskvi da je doneo odluku da, uz saglasnost ruske strane, odlikuje pripadnike tima Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su sa velikom predanošću pomagali u sprečavanju širenja koronavirusa i suzbijanju zarazne bolesti kovid 19 i pomogli da se za kratko vreme pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima.
Predsednik Vučić je predsednika Putina obavestio o svim događajima u regionu - od situacije na Kosovu i Metohiji do progona sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.
Dvojica predsednika razgovarala su i o oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu i saglasili se da je neophodno uskoro nastaviti zajednički rad, kako bi ova pravoslavna svetinja bila, uz pomoć Rusije, završena kako se očekuje.
Predsednik Vučić i predsednik Putin su izrazili očekivanje da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.
Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, dostojno obeležen i što srpski i ruski narod, u duhu svog slobodarstva, poštuju svoje heroje, ne dozvoljavajući falsifikovanje istorije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao s Putinom o odnosima, situaciji u regionu i borbi protiv koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o odnosima dve zemlje, situaciji na Zapadnom Balkanu i borbi protiv koronavirusa...Vučić je zahvalio Putinu što je iskazanom brigom za Srbiju i slanjem medicinske pomoći "potvrdio izvanredne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vučić i Putin razgovarali telefonom o pandemiji, odnosima dve države i u regionu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, a među temama dvojice državnika bila je borba protiv korona virusa, bilateralni odnosi dveju zemalja, situacija na Kosovu i u Crnoj Gori, saošteno je iz Predsedništva Srbije. Kako se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.