Vučić razgovarao s Putinom o odnosima, situaciji u regionu i borbi protiv koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2020, 20:22

Vučić razgovarao s Putinom o odnosima, situaciji u regionu i borbi protiv koronavirusa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o odnosima dve zemlje, situaciji na Zapadnom Balkanu i borbi protiv koronavirusa.

Vučić je zahvalio Putinu što je iskazanom brigom za Srbiju i slanjem medicinske pomoći "potvrdio izvanredne strateške odnose Srbije i Rusije", saopštio je kabinet srpskog predsednika.

"Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija, kao što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja i poverenja", rekao je Vučić Putinu.

Kako se navodi, Vučić je Putina obavestio o svim događajima u regionu, od situacije na Kosovu "do progona sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori".

Vučić je izrazio saosećanje zbog žrtava tokom pandemije koronavirusa u Rusiji i nadu da će se ta zemlja "uspešno izboriti s epidemijom i što je moguće pre vratiti se u normalne životne i ekonomske tokove", navodi se u saopštenju.

Rekao je, kako se navodi, da je Srbija spremna da, ukoliko je potrebno i u okviru svojih mogućnosti, pruži pomoć Rusiji u borbi protiv korona virusa.

Vučić je Putinu kazao da je odlučio da, uz saglasnost ruske strane, odlikuje pripadnike tima Oružanih snaga Rusije koji su pomagali u suzbijanju koronavirusa u Srbiji i doprineli da se epidemija za kratko vreme stavi pod kontrolu u najvećim žarištima, stoji u saopštenju.

Predsednik Srbije je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo što je Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, "dostojno obeležen" i što "srpski i ruski narod, u duhu svog slobodarstva, poštuju svoje heroje, ne dozvoljavajući falsifikovanje istorije".

Oni su razgovarali i o unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu i saglasili se da je neophodno uskoro nastaviti zajednički rad, kako bi ta pravoslavna svetinja bila završena kako je planirano, uz pomoć Rusije, navodi se u saopštenju.

Dva lidera su izrazila očekivanje da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić razgovarao s Putinom o odnosima, situaciji u regionu i borbi protiv korona virusa

Izvor: Beta, 14.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o odnosima dve zemlje, situaciji na Zapadnom Balkanu i borbi protiv korona virusa.Vučić je zahvalio Putinu što je iskazanom brigom za Srbiju i slanjem medicinske pomoći "potvrdio izvanredne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.