Velika mi je čast što smo u teškim trenucima bili na istoj strani Vučić čestitao Putinu veliki državni praznik

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2020, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Velika mi je čast što smo u teškim trenucima bili na istoj strani" Vučić čestitao Putinu veliki državni praznik

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca Otadžbine čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

- Poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju, čestitam Vam Dan branilaca Otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom. Dok se širom Rusije slavi odvažnost, požrtvovanost i nepokolebljivost branilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Otadžbine, koji su uvek i svuda čuvali nezavisnost i slobodu, velika mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde - napisao je Vučić.

Predsednik Srbije je podsetio da su Srbija i Rusija, težeći da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i "jake veze među našim bratskim narodima".

- To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda. Koristim zato ovu priliku i da Vam zahvalim za čast koju ste ukazali Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući me da predstavljam svoju zemlju na veličanstvenoj proslavi sedamdesetpetogodišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi. Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja, koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje. Uz praznične čestitke sadašnjim generacijama branilaca Otadžbine, koje ponosno nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih predaka, kao i najbolje želje za nova dostignuća, primite moje srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Vučića.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić predsedniku Rusije čestitao Dan branilaca Otadžbine

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu praznik Dan branilaca Otadžbine koji se sutra obeležava u Rusiji, saopštio je Vučićev kabinet...Vučić je u čestitki naveo da je Dan branilaca Otadžbine više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.