Izvor: Studio B, 03.Nov.2010, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Viktor Černomirdin

Bivši ruski premijer Viktor Černomirdin umro je rano jutros u Moskvi u 72. godini, javila je agencija RIA Novosti.

Agencija navodi da je Černomirdin bio bolestan, ali ne precizira od čega je bolovao. Černomirdin je bio ruski premijer od 1992 do 1998. godine, u vreme kada je predsednik Rusije bio Boris Jeljcin. Pre toga, Viktor Černomirdin je tri godine bio na čelu Gasproma.

Jeljcin je 1999. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << imenovao Černomirdina za svog specijalnog izaslanika za Kosovsku krizu. Poslednja funkcija koju je Černomirdin obavljao bila je ambasadorska, u Ukrajini na koju ga je imenovao Vladimir Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Gasprom

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Viktor Černomirdin

Izvor: RTS, 03.Nov.2010

Bivši ruski premijer Viktor Černomirdin umro rano jutros u Moskvi u 72. godini. ..U Moskvi je rano jutros, u 72. godini, preminuo bivši ruski premijer Viktor Černomirdin, javila je agencija RIA Novosti...Černomirdin je bio bolestan, navela je agencija, ne precizirajući od čega je bolovao...Ruski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.