Uhapšeni kradljivci ikone koju je poklonio Putin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 13:46

Uhapšeni kradljivci ikone koju je poklonio Putin

Ruska Federalna služba bezbednosti uhapsila je lopove koji su ukrali ikonu Iverske Majke Božije, koju je predsednik Rusije Vladimir Putin poklonio manastiru na Valdaju, saopšteno je danas.

Navodi se da je ikona pronađena u garaži, prenosi portal Sputnjik.

Na snimku koji je objavio FSB prikazano je hapšenje lopova, a u prisustvu svedoka, pripadnici specijalne službe pretražili su kutije u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su pronašli naprsne krstove.

Zatim su pretresli garažu, gde su pronašli ukradenu ikonu Iverske Majke Božije iz 17-18. veka.

Prema navodima policije, ikona je ukradena u noći 1. septembra.

Kako se navodi, dvojica lopova su čamcem doplovila do ostrva Valdaj, prokopala rupu ispod kapije i ušla u manastir, a nakon što su razbili prozor na manastiru, ušli su i ukrali ikonu.

Predsednik Putin poklonio je ikonu manastiru 2001. godine.

Svetinja će u najskorije vreme biti vraćena u manastir.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uhapšeni lopovi odgovorni za krađu Putinovog poklona manastiru

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2020

Ruske vlasti saopštile su danas da su uhapsile dvije osobe osumnjičene da su iskopale tunel ka Manastiru Iverski u regionu Novgorod odakle su ukrali ikonu koju je ranije donirao ruski predsjednik Vladimir Putin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.