Šta Putina čini moćnim?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta Putina čini moćnim?

Sajber moć, vojna moć i kult ličnosti tri su stvari koje grade široku mrežu uticaja zbog kojih je predsednik Rusije Vladimir Putin toliko moćan, ocenjuje CNN u serijalu "Dekodiranje Rusije".

CNN ukazuje da, iako to negira, Rusija je optužena da su njeni hakeri uticali na rezultate izbora američkog predsednika, kao i da su izazvali ometanja izbora u Estoniji i Ukrajini.

S tim u vezi CNN konstatuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je ogromna hakerska moć Rusije, pre svega, jer su fakulteti u Sovjetskom savezu izgrađeni u sistemu koji treba da iznedri inženjere svetske klase.

Što se vojne moći tiče, CNN konstatuje da je sve pod Putinovom kontrolom, uključujući i nuklearne bombe.

Osim toga, kako se navodi, Putin troši ogromne pare na stalnu modernizaciju vojske, iako stručnjaci tvrde da je rusko konvencionalno oružje ograničenih mogućnosti.

Treća stvar koja čini Putina moćnim je svakako neverovatna popularnost.

Sve više Rusa slavi svog lidera, iako neke njegove izjave ili ponašanje kritikuju svetski lideri, posebno nakon ruskih akcija u Ukrajini i Siriji.

Putin je, međutim, sve popularniji, konstatuje CNN, a to objašnjava time da većina Rusa želi da njihova država ima što veći uticaj na svetske događaje, čak iako to donosi sankcije i pogoršanje životnog standarda.

Američka televizija dodaje da u jačanju popularnosti Putin profitira zbog političkog sistema u Rusiji, kao i od medijske scene, na kojoj postoji nulta tolerancija na kritike lidera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CNN: Evo zašto je Putin toliko moćan

Izvor: Mondo, 16.Avg.2017

Tri su stvari koje grade široku mrežu uticaja zbog kojih je predsednik Rusije Vladimir Putin toliko moćan, ocenjuje CNN u serijalu "Dekodiranje Rusije"...To su sajber moć, vojna moć i kult ličnost...CNN ukazuje da, iako to negira, Rusija je optužena da su njeni hakeri uticali na rezultate izbora...

Nastavak na Mondo...

CNN u "Dekodiranju Rusije": Putina moćnim čine tri stvari

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2017

VAŠINGTON - Sajber moć, vojna moć i kult ličnosti tri su stvari koje grade široku mrežu uticaja zbog kojih je predsjednik Rusije Vladimir Putin toliko moćan, ocjenjuje CNN u serijalu "Dekodiranje Rusije"...CNN ukazuje da, iako to negira, Rusija je optužena da su njeni hakeri uticali na rezultate...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.