Skandal sa ofšor kompanijama drma svet

Izvor: EurActiv Srbija, 04.Apr.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal sa ofšor kompanijama drma svet

Podaci koji su procureli iz jedne panamske advokatske kancelarije za ofšor kompanije, pokazali su da je više od 140 vodećih političara, milijardera i poznatih ličnosti u svetu krilo imovinu preko firmi koje su osnivali u poreskim rajevima. U dokumentima se pominju ljudi bliski ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ali i fudbaler Lionel Mesi i glumac DŽeki Čen. Najnovija otkrića su rezultat analize podataka u kojoj je učestvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << više od 100 medijskih redakcija u svetu. Afera "Panamski dokumenti" izazvala je šok u svetu i njene posledice već počinju da se osećaju. Pojedini zvaničnici se već suočavaju sa političkom krizom a čuju se i obećanja da će navodi biti istraženi.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Porošenko poriče umešanost u aferu sa ofšor-kompanijom

Izvor: RTS, 04.Apr.2016

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko porekao je bilo kakve zloupotrebe, nakon što su procureli dokumenti iz panamske advokatske kancelarije. . "Možda sam prvi najviši zvaničnik u Ukrajini koji prikazivanje imovine, plaćanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.