Sastali se Putin i Maduro: Vojna saradnja se nastavlja

Izvor: B92, 26.Sep.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastali se Putin i Maduro: Vojna saradnja se nastavlja

Predsednici Rusije i Venecuele Vladimir Putin i Nikolas Maduro razgovarali su u Moskvi o vojnoj i tehničkoj saradnju, kao i o mogućim novim kreditima Karakasu.

"Vojna i tehnička saradnja se nastavljaju. Ta pitanja su bila tema sastanka" juče u Moskvi, potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi TAS.

Međutim, Peskov nije odgovorio na pitanje da li se razgovaralo o mogućnosti da se Karakasu daju dodatni krediti.

Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi, on je ponovio da je Rusija ranije tu zemlju snabdevala opremom za specijalne snage i vojsku, kojoj je sada potrebno održavanje i generalni remont.

"Zbog toga se nastavlja zajednicki rad da bi se ispunile obaveze koje ruska strana ima kao dobavljač ove specijalne opreme", dodao je.

Na pitanje da li su predsednici razgovarali o finansijskoj i ekonomskoj pomoći Venecueli, Peskov je rekao da "Rusija pruža pomoć Venecueli, u različitim oblicima, kao i da će se ta saradnja nastaviti".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.