SUSRET OČI U OČI: Zašto bi sastanak Putina i Bajdena bio od koristi? Američki državni sekretar nema dilemu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 21:22

SUSRET OČI U OČI: Zašto bi sastanak Putina i Bajdena bio od koristi? Američki državni sekretar nema dilemu

Blinken boravi u Londonu gde učestvuje na sastanku šefova diplomatija G7

Mogući susret predsednika Amerike i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, bio bi od koristi za dve zemlje, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

- Smatram da bi bilo korisno ako bi dvojica predsednika mogla da razgovaraju direktno - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je američki zvaničnik za "Fajnenšel tajms".

.

Prema njegovim rečima, diplomatija se i sastoji u direktnom kontaktu.

- Kao diplomatu uvek me je čudilo što ljudi ponekad misle da diplomatija pokreće pitanja ili pokazuje slabost. Ali, razgovor sa nekim ne isključuje ne iz vašeg rečnika - rekao je on.

Blinken je ponovio stav Vašingtona da želi predvidljivije odnose sa Rusijom, ali da će reagovati na "nerazumno i agresivno ponašanje" Moskve. Takođe je ponovio da dve zemlje mogu da sarađuju po čitavom nizu pitanja, počev od strateške stabilnosti.

- Predsednik Bajden je uveren da je važno govoriti direktno i otvoreno, a jedan od najboljih načina da se to učini je direktan susret - zaključio je Blinken.

Podsetimo, američki predsednik je sredinom aprila u telefonskom razgovoru sa Putinom predložio da održe lični sastanak u trećoj zemlji.

Blinken je potom objasnio je da je Bajden predložio Putinu da se sastanu narednih nedelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD: Odlučno se protivimo izgradnji gasovoda „Severni tok 2“

Izvor: Vostok.rs, 05.Maj.2021, 06:35

Ministri spoljnih poslova Nemačke i Amerike, Hajko Mas i Entoni Blinken, razgovarali su na marginama sastanka šefova diplomatija G7 u Londonu o projektu gasovoda „Severni tok 2“. „Razgovarali smo i o ‘Severnom toku 2’, ponovili smo naše poznate stavove. Ničeg novog nema“, rekao je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.