Rusiju pritiskaju zato što vodi nezavisnu politiku

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusiju pritiskaju zato što vodi nezavisnu politiku"

"Rusija je izložena pritisku drugih zemalja jer vodi nezavisnu politiku" izjavio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na sednici Savjeta bezbednosti Rusije.

- Razlozi pritiskanja Rusije su jasni - mi vodimo nezavisnu unutrašnju i spoljnu politiku, ne trgujemo svojim suverenitetom - rekao je Putin.

On je ocenio da se to ne sviđa svima, ali da drugačije ne može biti.

- Danas je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << očigledno da pokušaji da se unese razdor, da se podeli naše društvo, da se igra na kartu određenih teškoća, da se napipa osetljiva slaba karika - nisu dali očekivane rezultate. Očekivane za one koji su uveli mjere ograničenja našoj zemlji i nastavljaju da ih održavaju - dodao je predsednik Rusije.

Putin je naglasio da ne treba računati da će se neprijateljski odnos Zapada prema Rusiji promeniti.

- U doglednoj budućnosti ne treba računati da promenu neprijateljskog odnosa nekih naših geopolitičkih oponenata - istakao je Putin.

- Oni koji su Rusiji uveli sankcije sami su vinovnici krize u Ukrajini - kaže on.

Putin smatra da je potrebno uraditi analizu postojećih izazova i korigovati strategiju nacionalne bezbednosti Rusije.

- Potrebno je u kratkom roku sprovesti analizu celog spektra potencijalnih izazova i rizika - i političkih, i ekonomskih, i informativnih, i drugih, i na osnovu toga korigovati strategiju nacionalne bezbednosti Rusije - istakao je Putin.

Ruski predsednik ocenio je da Zapad nije uspeo u nameri da podeli rusko društvo uvođenjem ekonomskih sankcija, prenosi "Vostok".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.