Rusija se neće izolovati, proširiće odnose sa prijateljskim zemljama — Putin

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2023, 21:25

Rusija se neće izolovati, proširiće odnose sa prijateljskim zemljama — Putin

Rusija se neće izolovati, već će proširiti odnose sa prijateljskim zemljama, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u petak na sastanku sa Savetom zakonodavca.
„Nećemo da se izolujemo. Naprotiv, proširićemo pragmatične, ravnopravne, uzajamno korisne odnose koji nisu ništa drugo do partnerstvo sa prijateljskim zemljama Evroazije, Afrike, Latinske Amerike“, rekao je on.
„U Sjedinjenim Državama, inače, imamo mnogo ljudi koji razmišljaju na isti način kao i mi. Isto je i sa Evropom. Elite se ponašaju drugačije. Ali znamo da elite u ovim zemljama daleko od toga da uvek sprovode politike koje su u interesu njihovog sopstvenog naroda. To će im se vratiti", rekao je Putin.
On je rekao da je Rusija spremna da radi sa stranim partnerima, globalnim kompanijama i korporacijama koje „cene svoju poslovnu reputaciju i žele da sarađuju sa Rusijom“.
On je izrazio nadu da će višestruki sastanci koje će prisutni poslanici održati sa svojim stranim kolegama poslužiti jačanju veza i međusobnog poverenja između zemalja.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Rusija neće igrati po „pravilima“ koje je izmislio bilo ko – Putin

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2023, 12:02

 Moskva se neće pridržavati "takozvanih pravila" koja su izmislile i nametnule "određene zemlje", izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u petak dok je održao govor na sastanku ruskog saveta zakonodavaca u Sankt Peterburgu. Petersburg.. Rusija trenutno trpi „ekonomsku agresiju“ sa kolektivnog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.