RT: Rusija neće igrati po „pravilima“ koje je izmislio bilo ko – Putin

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2023, 12:02

RT: Rusija neće igrati po „pravilima“ koje je izmislio bilo ko – Putin

 Moskva se neće pridržavati "takozvanih pravila" koja su izmislile i nametnule "određene zemlje", izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u petak dok je održao govor na sastanku ruskog saveta zakonodavaca u Sankt Peterburgu. Petersburg.
Rusija trenutno trpi „ekonomsku agresiju“ sa kolektivnog Zapada, naveo je Putin, pozivajući zakonodavce, kao i druge grane vlasti u zemlji, da rade proaktivno, a ne da pokušavaju da „sačekaju“ ovaj težak period. Krajnji cilj je stvaranje „osnova za dugoročan, samostalan i uspešan razvoj naše zemlje“, naglasio je on. Međunarodni diplomatski sistem je u poslednje vreme uveliko erodirao, a umesto toga „određene zemlje“ nameću svoja „pravila“, dodao je Putin. „Naši partneri, ili, reklo bi se, već bivši partneri, u nekim zemljama manijakalno ruše zakonske okvire i kanale komunikacije, pokušavajući da svima nametnu svoje stavove i takozvana pravila. Kakva su pravila? … Niko ih nije video“, naveo je on. „Oni nešto pišu ispod pokrivača i sami rade nešto s tim ispod pokrivača. Nećemo se sa njima zavlačiti ispod pokrivača. Ali ni mi nećemo poštovati njihova pravila.“ Istovremeno, Rusija ne želi da ide u „samoizolaciju“ i ostaje spremna da pošteno sarađuje sa „prijateljskim zemljama“, objasnio je Putin. „Proširićemo pragmatične, ravnopravne, obostrano korisne, isključivo partnerske odnose sa prijateljskim zemljama Evroazije, Afrike i Latinske Amerike. On je istakao da Rusija ima „mnogo istomišljenika“ u zemljama kolektivnog Zapada, uključujući SAD. „Ipak, elite se ponašaju drugačije. Ali vi i ja znamo da elite ovih zemalja ne vode uvek politiku koja ima za cilj najbolje interese sopstvenog naroda. Ovo će ih proganjati“, upozorio je on. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.