Rusija dobila novu vladu – Lavrov i Šojgu ostaju ministri

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija dobila novu vladu – Lavrov i Šojgu ostaju ministri

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o sastavu nove vlade. Kao što je poznato, premijer je Mihail Mišustin. Sergej Lavrov i Sergej Šojgu zadržali su svoje pozicije.
Novi kabinet ruske vlade ima mnogo novih lica. To su ljudi koji nikada ranije nisu obavljali funkcije saveznih ministara i potpredsednika vlade. Međutim, svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od njih ima veliko iskustvo, prenosi portal Vesti.ru.

Prvi potpredsednik vlade je Andrej Belousov, koji je zamenio Antona Siluanova na toj funkciji. Siluanov je, međutim, zadržao funkciju ministra finansija.
Belousov je dugo bio pomoćnik predsednika Rusije u ekonomskim pitanjima. On je doktor ekonomskih nauka i autor je mnogih naučnih članaka i publikacija, a posao u vladi mu je takođe poznat.
Pored Belousova, premijer će imati još osam zamenika. 
Zamenik premijera nove vlade postao je i Marat Husnulin. Ima 53 godine, potiče iz Kazanja. Kao ekonomista, 1990. godine diplomirao je na Kazanjskom državnom institutu za finansije i ekonomiju, a 2006. odbranio je disertaciju.
Početkom dvehiljaditih, Marat Husnulin rukovodio je Ministarstvom građevine, arhitekture i stanovanja i komunalnih službi Tatarstana. Za to vreme u Kazanju su uspešno izgrađeni i pušteni u rad sportski objekti.
Potpredsednica vlade je i Viktorija Abramčenko. Skoro cela njena karijera povezana je sa odeljenjima za katastar, registraciju i upravljanje zemljištem.
Dmitrij Černišenko postavljen je za potpredsednika vlade zaduženog za sport. On je nasledio Olgu Golodec na tom mestou. Dmitrij Černišenko je poznati sportski menadžer u zemlji i inostranstvu. Ima 51 godinu. Vodio je Organizacioni odbor Zimskih olimpijskih igara u Sočiju i Paraolimpijskih igara 2014. godine. U novembru iste godine postao je predsednik Kontinentalne hokejaške lige (KHL).
Černišenko je 2019. godine drugi put zaredom ušao je na listu 500 najuticajnijih medijskih ličnosti na svetu.
Takođe, Aleksej Overčuk je postao potpredsednik vlade. U Federalnoj poreskoj službi bio je i zamenik Mihail Mišustin.
Jurij Trutnev, Tatjana Golikova i Jurij Borisov zadržali su pozicije potpredsednika vlade u novoj vladi pod predsedavanjem Mišustina.
Dmitrij Grigorenko postavljen je za potpredsednika vlade i šefa kabineta.
U prethodnoj vladi, Dmitrij Medvedev imao je deset zamenika.
Ko su ministri:
Sergej Šojgu – ministar odbrane
Sergej Lavrov – ministar spoljnih poslova
Vladimir Kolokoljcev – ministar unutrašnjih poslova
Aleksandar Novak – ministar energetike
Maksim Rešetnikov – ministar za ekonomski razvoj
Konstantin Čujčenko – ministar pravde 
Anton Siluanov – ministar finansija
Oleg Maticin – ministar sporta
Olga Ljubimova – ministarka kulture
Valerij Faljkov – ministar za nauku i visoko obrazovanje
Evgenije Ditrih – ministar saobraćaja
Denis Manturov – ministar industrije i trgovine
Maksut Šadajev – ministar komunikacija
Dmitrij Kobilkin – ministar prirodnih resursa i ekologije
Mihail Muraško – ministar zdravlja
Dmitrij Patrušev – ministar poljoprivrede
Vladimir Jakušev – ministar građevinarstva
Jevgenije Ziničev – ministar za civilnu odbranu, vanredne situacije
Sergej Kravcov – ministar prosvete
Aleksandar Kozlov – ministar za razvoj Dalekog istoka i Arktika
Anton Kotjakov – ministar za rad i socijalnu zaštitu 
Vlada Dmitrija Medvedeva je 15. januara podnela je ostavku.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin potpisao Ukaz: Rusija dobila novu Vladu, Šojgu i Lavrov ostaju ministri odbrane i spoljnih poslova, ovo su članovi kabineta

Izvor: Večernje novosti, 21.Jan.2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o sastavu nove Vlade. Kao što je poznato, premijer je Mihail Mišustin Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o sastavu nove Vlade. Kao što je poznato, premijer je Mihail Mišustin.Prvi potpredsednik Vlade je Andrej Belousov....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.