Rim u inat Briselu: Konte kod Putina  protiv sankcija

Izvor: B92, 25.Okt.2018, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim "u inat" Briselu: Konte kod Putina " "protiv sankcija"

Ruski predsednik Vladimir Putin i italijanski premijer Đuzepe Konte založili su se za jačanje ekonomskih veza uprkos sankcijama EU Rusiji zbog ukrajinske krize.

Konte je tokom prve posete Moskvi od dolaska na vlast rekao da je Rusija jedan od glavnih aktera na međunarodnoj političkoj sceni dodajući da razdor između EU i Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog ukrajinske krize "suviše dugo traje".

"Ukrajinska kriza je izazvala podelu i blokirala dijalog. To ne smemo da dozvolimo. Taj period treba da ostavimo iza nas. Suviše dugo traje", rekao je Konte na zajedničkoj konferenciji za novinare s Putinom.

Ruski predsednik je rekao da su uprkos sankcijama Italija i Rusija zadržale dobre odnose.

Zvaničnici dve zemlje su danas potpisali niz sporazuma u oblasti investicije i trgovine u cilju jačanja bilateralnih odnosa.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.