Putin zabranio pušenje

Izvor: B92, 25.Feb.2013, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin "zabranio" pušenje

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon o zabrani pušenja na javnom mestu koji će stupiti na snagu u junu ove godine, saopštio je Kremlj.

Predlog zakona kojim se zabranjuje pušenje u školama, univerzitetima i drugim ustanovama, donet je ranije u februaru u ruskoj Dumi i Savetu federacije.

Od 1. juna 2014, zabrana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pušenja će se proširiti na vozove, restorane i hotele.

Premijer Dmitrij Medvedev je oktobra 2012. najavio zakon o zabrani pušenja po predlogu Ministarstva zdravlja, u nadi da će se smanjiti broj pušača.

U Rusiji godišnje zbog pušenja umre oko 400.000 ljudi, rekao je tada Medvedev.

Paklica cigareta u Rusiji košta 40 rubalja (jedan evro) a pušenje je dopušteno u restoranima i kafeima, što je zabranjeno u većini zemalja EU.
Pogledaj vesti o: Zakon o zabrani pušenja

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin potpisao zakon o zabrani pušenja

Izvor: Akter, 25.Feb.2013

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o zabrani pušenja na javnim mestima u Rusiji od juna, saopšteno je danas iz Kremlja

Nastavak na Akter...

Putin potpisao Zakon o zabrani pušenja

Izvor: Blic, 25.Feb.2013

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je Zakon o zabrani pušenja na javnim mestima u Rusiji od juna, saopšteno je danas iz Kremlja...Prema tom zakonu, pušenje je zabranjeno u restoranima, kaficima, vozovima i drugim mestima i stupiće na snagu u dve faze, prenela je agencija AFP...Od 1. juna pušenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.